Paskutinė "Eurovizijos" atranka prieš pusfinalį – nesėkminga scenos senbuviams

Paskutinė "Eurovizijos" atranka prieš pusfinalį – nesėkminga scenos senbuviams

Į „Eurovizijos“ dainų konkursą Kijeve vykti dar gali grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, Paula ir Kotryna Juodzevičiūtė. Šie jaunieji atrankos dalyviai susumavus lietuvių, užsienio komisijos bei žiūrovų balsus keliauja į nacionalinės atrankos pusfinalį.

Deja, scenos senbuviams konkursas jau baigtas – į kitą etapą nepateko Alanas, Mia, grupė „Queens of roses“ ir Valerija Iljinaitė.

LRT.lt primena, kad į pusfinalį anksčiau pateko Aistė Pilvelytė, Sasha Song, Greta Zazza ir Ieva Zasimauskaitė. 

Komisijos balai: 

G. Vagelis – 12

„Fusedmarc“ – 10

K. Juodzevičiūtė – 8

Paula – 8

Mia – 7

V. Iljinaitė – 6

Alanas – 5

„Queens of roses“ – 5

Žiūrovų balsai: 

„Fusedmarc“ – 1777

Paula – 1365

G. Vagelis – 1082

K. Juodzevičiūtė – 1072

„Queens of roses“ – 1009

Alanas – 850

Mia – 502

V. Iljinaitė – 477

Komisijoje šeštadienio vakarą – režisierė Dalia Ibelhauptaitė, operos solistė Nomeda Kazlaus, muzikologas Darius Užkuraitis ir muzikos apžvalgininkas, LRT OPUS laidų vedėjas Ramūnas Zilnys,

Pirmasis scenoje – Alanatas Chošnau ir su italų kompozitoriumi parašyta daina „7days“. D. Užkuraičio manymu, daininkas turi gera popkūrinį, tačiau nepaklūsta visoms popmuzikos taisyklėms. „Tas popieriukas, į kurį įsukta daina, nėra toks, koks turi būti“, – pastebėjo muzikologas ir siūlė pridėti šokėjų ar bent choreografijos pačiam daininkui. 

Tačiau pats atlikėjas į šią pastabą turėjo atsakymą. „Noriu, kad žmonės pajaustų dainą ir ja įtikėtų. Jei kalbame apie finalą, jau dabar dirbu ties tuo ir ruošiu labai stiprų pasirodymą“, – kalbėjo Alanas. Vis dėlto, D. Užkuraičio įsitikinimu, visko nerodydamas iš karto dainininkas rizikuoja ir gali pavėluoti. 

D. Ibelhauptaitė dainą „7 days“ tikino girdėjusi pirmą kartą. „Man pasirodė, kad esate per daug atsipūtęs, nesklinda jokia energija, kuri mane norėtų uždegti ir įtikinti. Sutinku su Dariumi, kad jums reikalingi įdomesni judesiai ar choreografija“, – kalbėjo režisierė. Visgi, kritikos žėre ne visi. „Kaip muzikantė noriu pasakyti, kad tai  – labai vežanti daina, pradžia efektringa, turite labai įsimintiną dainą“, – žavėjosi N Kazlaus. 

R. Zilnys pasidžiaugė, kad nei vienas iš komisijos narių nepastebėjo, kad vokalistas stipriai sloguoja. Jo teigimu, pliusas ir tas, kad konkurso finalas vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. „Tai gali būti jūsų koziris, nes žinote, ką reiškia dainuoti arenoje“, – pastebėjo muzikos apžvalgininkas. –  Jūsų vietoje galvočiau jau sekančiame etape šaudyti iš visų patrankų ir rodyčiau viską, ką galiu.“ 


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Vykti į Kijevą su savo kūrybos daina „Feel Myself Free“ nori Gabrielius Vagelis. „Dainuojate žymiai lygiau ir efektingiau, tačiau jūs greičiausiai sergate, tad jums  – dar didesnė pagarba, kad tokiame stovyje galite išdainuoti. Jūsų improvizacija rodo vokalinį profesionalumą“, – pastebėjo N. Kazlaus. Operos solistė komplimentų negailėjo ir paties atlikėjo parašytai dainai.

Prie pagyrų prisidėjo ir D. Ibelhauptaitė: „Man labai patinka Jūsų unikalus balso skambesys, jis toks ypatingas, netradicininis. Man patinka jūsų subtilus dainavimo stilius, sukauptas, neiššauktas, jūs jaučiate, ką dainuojate, siužetą.“ Režisierė rekomendavo daugiau padirbėti su rankų mostais bei gestais, nes dainininkas, jos manymu, jomis per daug iliustruoja. „Ši daina ir man patinka. Ji priverčia įsiklausyti ir jokių fokusų jai nereikia“, – vertino D. Užkuraitis, 

Anksčiau kritikos kūriniui turėjęs R. Zilnys, šį kartą dalinosi kitokiais pastebėjimais: „Esu tas skeptikas, kuris visada kabinėjasi prie šios dainos, tačiau jūs pakeitėte aranžuotę, tai  – labai į naudą. Nesakau, kad tai yra tobulas variantas, tačiau daug geriau. Šiuo pasirodymu gražinote mano tikėjimą šia daina, labai džiaugiuosi, kad dar ieškote galimybių tą dainą tobulinti.“


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Merginų grupė „Queens of roses“ atrankoje dalyvauja su daina „Catch a fish“. „Esate „neužmušamos“. Įsivaizduoju, kad net jei būsite paskutinėje lentelės vietoje, pereisite į kitą etapą. Kiekvienas jūsų pasirodymas vis labiau „trenktas“. Jūs tikrai turite humoro jausmą, man patinka“, – kalbėjo R. ZIlnys. Jis priminė, kad Italija į konkursą šiemet siunčia žmogų, kuris šoka su gorila, ir pokštavo, kad lietuviai galėtų išsiųsti žmogų su žuvies galva. 

Su komisijos kolega nesutiko D. Ibelhauptaitė. „Man ši daina nepasirodė kažkokia ypatinga, neįspūdingi pasirodė ir jūsų balsai. Atrodė, kad muzika turėjo daug didesnį draivą nei jūsų balsai, esate jaunos, gražios, sexy merginos, galėjote su tuo draivu padaryti geriau“, – įsitikinusi režisierė. 

D. Užkuraitis pastebėjo, kad žiūrovų ir komisijos nuomonės praėjusį šeštadienį dėl šios grupės gerokai išssikyrė. „Komisija greičiusiai netiki jūsų daina, ne jumis“, – komentavo muzikologas.


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Kotryna Juodzevičiūtė, pasirodydama su daina „Love Shadow“, vėl grįžo prie baltos aprangos. D. Užkuraitis džiaugėsi, kad tokios atlikėjos – šviesi pomuzikos ateitis. „Jau trečią kartą matau jus. Šis kartas man patiko labiausiai. Atrodėte pakankamai atsipalaidavusi, daina – specifinė“, – vertino muzikologas. 

N. Kazlaus pritrūko atlikėjos vokalo stiprumo. „Man balsas pasirodė labai įdomus ir originaliai skambėjo, buvote organiška, puikiai judėjote, šou ir vaizdas buvo geras. Šiai dienai – geriausia, ką čia mačiau, ir balsas man jūsų labai patiko“, – gyrė D. Ibelhauptaitė.

Prisidėjo ir R. Zilnys: „Tai pirmas pasirodymas, dėl kurio neturiu abejonių – jis turi būti finale. Sveikinu grįžus prie baltos spalvos. Sudainavote gerai, jei galite dar geriau – dainuokite dar geriau. Kuo toliau, tuo labiau mėgstu šitą „kreivą“ dainą.“


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Atlikėja Mia šį kartą ir vėl paklausė komisijos patarimų ir atsisakė ne tik šokėjų, bet ir aukštų laiptų. D. Užkuraičio teigimu, daina „Sacrifice“ yra gana standartinė, tačiau gražiai ir gerai sukurta. „Nebeturėčiau net ir ypatingų pasiūlymų, laiptų nėra ir ačiū dievui“, – juokėsi muzikologas. 

Pirmą kartą pasirodymą matanti D. Ibelhauptaitė turėjo daugiau pastebėjimų. „Kai pamačiau sostą, dar Mios nebuvo jame, mano pirma mintis buvo: Jėzau, koks naftalinas ir kičas. Iš karto buvo minus šimtas balų. Po pasirodymo viskas prašviesėjo, išskyrus sostą. Jis jums visai nereikaligas. Esate talentingesnis ir gyvesnis žmogus be jo. Meskite jį lauk, išvežkite kam nors į sodą, tik nevilkite į sceną“, – prašė režisierė.


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

„Tai – viena geriausių dainų šioje „Eurovizijoje“. Tai daina kurią mielai į savo repertuarą įtrauktų Roisin Murphy“, – po grupės „Fuser „Fusedmarc“ atlikto kūrinio „Rain Of Revolution“ kalbėjo R. Zilnys. 

Jis pastebėjo, kad grupė sulaukia daugiau komisijos, nei žiūrovų palaikymo. „Manau, kad dalis žiūrovų vengia balsuoti, nes norėtų, kad dainuotumėte kiek paprasčiau. Nesunkiai įsivaizduoju šią dainą, skambančią „Eurovizijoje“ Kijeve“, – sakė jis. 

Kūriniu susižavėjo ir D. Ibelhauptaitė. „Pagaliau buvo kažkas labai šiuolaikiško, man žiauriai patiko jūsų netradicinis požiūris, jūsų skambesys. Atrodė, kad atiduodate labai daug jėgos, aistros. Tai ta daina, kai būtų ne gėda, kad ji – nuo Lietuvos. Nebijokime balsuoti už žmones, kurie yra kitokie“, – ragino režisierė. 


V. Radžiūno (LRT) nuotr.

Kitas pasirodymas nacionalinės atrankos scenoje – Valerija Iljinaitė ir jos kūrinys „You make me glow“. N. Kazlaus įsitikinimu, tai – vienareikšmiškai vienas geriausių balsų atrankoje. Tam pritarė ir D. Ibelhauptaitė. „Turite labai gerą, didelį balsą. Tokie balsai būna įspūdingi ir paperka žmones. Buvo judesiai, plastika, dramatinė kulminacija, tačiau man pasirodė, kad jūsų vidus – emociškai statiškas. Man pritrūko jūsų asmeninio tikrumo“, – komentavo ji.

V. Radžiūno (LRT) nuotr.

R. Zilnys pagyrė, kad jauniausia atrankos dalyvė Pauda žino, kaip elgtis scenoje ir su kameromis, tačiau šis tas jį suneramino. „Paula gerai juda, bet jei mano dukra būdama šešiolikos darytų tokius judesius kaip jūs, nesu davatka, bet turėčiau rimtą pokalbį su ją“, – įvertino muzikos apžvalgininkas. 

Jo manymu, likusių stiprių atrankos dainų fone kūrinys „Never let you go“ jau nublanksta: „Dabar ši daina, mano akimis, jau nebe tokia pritraukianti dėmesį. Jei ji žengs į kitą etapą, reikėtų kažkokių priemonių, kad būtų daugiau efekto.“

N. Kazlaus patiko kūrinys, tačiau ji turėjo pastabų atlikėjos vokalui. „Žaviuosi šešiolikmetės drąsa. Sutiksiu su Ramūnu, kad ne visada jauku žiūrėti, kai žinai, kiek metų, tačiau viskas skoninga ir tinka kūriniui. Manau, kad šita mergina turi šviesią ateitį, ji gerai jaučiasi scenoje, jaučia čia malonumą, popatlikėjui tai labai svarbu“, – pastebėjo D. Užkuraitis. 

Prieštarauti komisijos vyrams suskubo D. Ibelhauptaitė: „Mes negalime būti kažkokie antikvariniai pensininkai, reikia džiaugtis, kad yra nauja karta, kad jie šiuolaikiški, seksualūs. Aš esu už, darykite viską laisvai.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder