Prancūzės menininkės dainoje suskambo Lietuvos literatūros klasiko eilės: „šio soneto neapibrėžtumas mane sužavėjo“

Prancūzės menininkės dainoje suskambo Lietuvos literatūros klasiko eilės: „šio soneto neapibrėžtumas mane sužavėjo“

Lietuvos muzikinėje scenoje atsiranda vis daugiau jaunų įdomių asmenybių bei kūrėjų, tačiau tarp jų retai pasitaiko žmonių, kurie su mūsų šalimi neturėtų jokio genealoginio ryšio. Prancūzė menininkė Clara Giambino neturi lietuviškų šaknų. Tačiau šis faktas nesutrukdė jai prisistatyti muzikos gerbėjams su išskirtinai lietuviška dainą Širdis, kurioje prancūzės lūpomis suskambo Lietuvos literatūros klasiko Vinco Mykolaičio-Putino eilės.

Clara yra profesionali teatro šokėja. Ji gimė ir užaugo Marselyje, išskirtinio grožio Prancūzijos Provanso regione. Prieš trejus metus, po studijų Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Izraelyje, ji atvyko į Kauną dirbti šokio teatre „AURA“. Kaip teigia pati menininkė, per šį laikotarpį ji pamilo Lietuvos laikinąją sostinę ir šį miestą jau vadina savo namais. Talentinga kūrėja čia net įkūrė verslą, kartu su kolege vadovauja kavos ir desertų namams.

„Kauną tikrai jau galiu vadinti savo namais. Aš čia jaučiuosi itin komfortiškai. Anksčiau man metus teko gyventi Londone, tačiau aš ten nebuvau laiminga. Man tiesiog visko ten buvo per daug. Kauną mėgstu dėl daugelio priežasčių. Nors tai yra sąlyginai nedidelis miestas, jame galima rasti labai daug įdomių dalykų. Čia vyksta labai aktyvus kultūrinis gyvenimas. Šis miestas yra labai dinamiškas, bet tuo pat metu – labai jaukus ir intymus“, - mintimis dalinosi menininkė.

Tačiau vien teatro scenos ir verslo rūpesčių bei džiaugsmų aktyviai merginai neužteko. Nuo kūdikystės dainuojanti Clara Lietuvoje nusprendė atgaivinti paauglystėje dėl prigimtinio drovumo priblėsusią muzikinę aistrą bei net pradėjo kurti autorines dainas.

„Mano močiutė man pasakojo, jog dainuoti aš pradėjau vos 6-ių mėnesių. Tuomet, pasak jos, jau guguodavau sau lopšines prieš miegą. Būdama maža aš nebijodavau dainuoti prieš publiką. Tačiau paauglystėje mano įgimtas intravertiškumas nugalėjo ir dainuoti viešai man pasidarė labai sudėtinga. Nuo pradinės mokyklos iki vidurinės baigimo aš dainuodavau tik sau, pasilikusi viena namuose. Tada savarankiškai pradėjau mokytis groti pianinu. Šis instrumentas yra mano didžioji aistra ir juo sau akomponuoju lyg šiol“, - prisiminimais dalinosi kūrėja.

Pasak Claros, viešo dainavimo baimė ją apleido pradėjus studijuos gimtosios šalies Nanto miesto šokio akademijoje. O šiandien ji pamažu mėgina belstis ir į potencialių jos muzikinės kūrybos gerbėjų širdis. Pirmasis tokio bandymo rezultatas – daina simboliniu pavadinimu „Širdis“, kurią jaunoji menininkė atliko lietuvių kalba, o dainos tekstui panaudojo Lietuvos literatūros klasiko Vinco Mykolaičio-Putino soneto ištraukas.

„Aš labai mėgstu rašyti tekstus dainoms pati, tačiau kurti lietuvių kalba man dar buvo sudėtinga. Todėl pradėjau aktyviai ieškoti įvairių lietuviškų eilėraščių ir prašyti draugų, kad juos man išverstų. Kai supratau, apie ką kalba šis sonetas, kažkas manyje pradėjo rezonuoti. Mat šios eilės gali būti dedikuotos bet kam: mylimajam, draugui, aistrai, vidinei intuicijai. Šio soneto neapibrėžtumas mane labai sužavėjo“, - apie dainos atsiradimą kalbėjo C. Giambino.

Daina „Širdis“ viešumoje pasirodė kartu su vaizdo klipu, kurį režisavo žinomi fotografai Pavelas ir Vadimas Fasij. Šiam duetui tai buvo pirmasis režisūrinis debiutas.

Kaip teigia pati menininkė, dainos vaizdo klipe, kuriame atsiskleidžia ir Claros šokėjos talentas, norėtą kuo atviriau pristatyti įvairiapusę pačios atlikėjos asmenybę.

„Šis vaizdo klipas yra mano atviras prisistatymas Lietuvos publikai. Jame stengiausi atskleisti skirtingas savo asmenybes puses. Tiek savo įgimtą švelnumą, tiek nenuspėjamą menišką prigimtį. Vaizdo klipas išėjo labai poetiškas, lengvas, tačiau tuo pat metu ir šiek tiek keistas bei melancholiškas“, - kalbėjo atlikėja.

Prie pirmojo oficialaus C. Giambino singlo „Širdis“ skambesio svariai prisidėjo ir ne viena žinoma Lietuvos muzikos pasaulio asmenybė. Prie kūrinio aranžuotės dirbo klaipėdiečių grupės „Royce“ nariai Justas Katauskis ir Ilja Gun. O dainos įrašo niuansais rūpinosi prodiuseris Vitas Vaičiulis, kuris taip pat dirba su tokiomis Lietuvos muzikos scenos žvaigždėmis, kaip „Daddy Was A Milkman“, „Electronic I“, Lolita Zero bei daugeliu kitų. 

Pasak Claros, artimiausiu metu Lietuvos publika turėtų išgirsti ir daugiau jos dainų. Šiuo metu ji su komanda aktyviai dirba įrašų studijoje. Taip pat atlikėjos planuose yra ir gyvi koncertai.

„Labai norėčiau kuo greičiau pradėti planuoti ir gyvus koncertus. Tačiau pradžiai, manau, reikėtų labiau supažindinti publiką su savo kūrybą, plačiau parodyti savo skirtingas menines puses ir sulaukti grįžtamojo ryšio. Šiuo metu išties mėgaujuosi šiuo nauju gyvenimo iššūkiu ir kūrybiniu procesu bei labai tikiuosi, kad jo rezultatai sulauks palankių vertinimų ir iš klausytojų“, - mintimis dalinosi C. Giambino.

Claros Giambino “Instagram” ir „Facebook“ profiliai:

instagram.com/labrunequidanse/

fb.com/clara.giambino

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder