"Studija" išleido albumą "Neliūdim"

"Studija" išleido albumą "Neliūdim"

Po 17 metų pertraukos klaipėdiečių grupė "Studija" išleido naują albumą. Kompaktinės plokštelės formatu išleistas albumas pavadintas "Neliūdim". Pasak grupės lyderio Stepono Januškos, šis žodis nuolat skamba "Studijos" narių lūpose jau trejus metus, nuo tada, kai buvo sukurta daina tokiu pavadinimu.

Pasak S. Januškos, iš viso albume skamba trylika dainų. "Visos jos naujos, išskyrus dainą "Vaikystė", tačiau ir šis kūrinys skamba kitaip, nes buvo naujai aranžuotas", - sakė dainininkas. Albumas "Neliūdim", anot pašnekovo, sukurtas ir įrašytas per pastaruosius dvejus metus.

"Tenka pripažinti, kad jau per ilgai buvome užlipę ant senų dainų "bėgių" ir važiavome iš inercijos, bet mūzoms juk neįsakysi... Nors klausytojai visada prašo senų dainų, tačiau naujo skambesio poreikis kilo, kai pasikeitė grupės "Studija" muzikantai. Atėję jauni, veržlūs, kūrybingi, norintys save išreikšti atlikėjai įkvėpė atnaujinti repertuarą", - prisipažino S. Januška.

Pasak dainininko, grupė "Studija" lieka ištikima popmuzikos ir roko stiliui, naujojo albumo dainos kaip ir senos geros, pasižymi melodingumu, tačiau šis albumas kvėpuoja šiuolaikiška dvasia, jo ritmai, aranžuotės - kitokios.

"Albumo tematika - tai žmogiškos emocijos, jausmai, dėl kurių ir gyvuoja muzika. Kiekvienas kūrinys - tarsi atskira istorija, muzikinė novelė. Pagrindinė albumo daina "Neliūdim" kviečia pamiršti visus rūpesčius, atsipalaiduoti ir atsiduoti šėlsmui.

Pasitikėjimą savimi ir pasauliu, norų ir svajonių kibirkštį uždega daina "Jei turi svajonę". Dar vienas naujas "Studijos" kūrinys "Mylėjau, myliu, mylėsiu" dedikuotas svarbiausiam jausmui meilei, visiems, kas tiki meile. Ši daina atliekama tik trimis instrumentais: balsu, gitara ir bosine gitara, siekiant sustiprinti dainos žodžių galią ir įtaigą.

Taip greitai praeinančiai vasarai, jos malonumams ir svajonėms skirta daina "Vasara jau šalia", - pristatė kai kuriuos naujojo albumo kūrinius S. Januška, kuris yra ir visų dainų tekstų bei muzikos autorius, ir atlikėjas.

Kartu su S. Januška albumą "Neliūdėk" kūrė grupės studijos nariai Edita Bodrovaitė (pagrindinis, pritariantis vokalas), Paulius Stonkus (bosinė gitara, solo), Mindaugas Putna (klavišiniai, aranžuotė, pritariantis vokalas), Virginijus Pažemeckas (gitaros, aranžuotė, klavišiniai, mušamųjų programavimas), Valdas Galdikas (mušamieji), Raimondas Jonutis (Klavišiniai).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder