„Ramybės“ galerijoje – trijų kūrėjų parodos

„Ramybės“ galerijoje – trijų kūrėjų parodos

Tęsdama vasaros parodų sezoną „Ramybės“ galerija Palangoje ketvirtadienį, liepos 16 dieną 18.00 val. kviečia į dailininkių Aurelijos Althoffer ir Kunigundos Dineikaitės bei juvelyro Darijaus Gerliko parodų atidarymą.

Vilniaus Dailės akademijoje tapybos studijas baigusi ir nuo 2006-ųjų Prancūzijoje gyvenanti tapytoja Aurelija Althoffer po penkiolikos metų pertraukos grįžta į Lietuvą „Ramybės“ galerijoje pristatomu ciklu „Kelionė“, kuriame peizažai persipina su nuotaikomis, išgyvenimais, pajutimais ir skirtingomis situacijomis.

„Tapyboje man labai svarbi istorija, suabejojimas ir abejojimas – paslaptis. Todėl mano darbuose dažnai vyrauja lakoniškos spalvos ir nuotaika. Tapyba flirtuoja su fotografija ir mano vaizduote, pajautimais ir išgyvenimai“, – sako dailininkė.

Vilniaus dailės akademijoje ir Sasekso universitete tapybą studijavusios Kunigundos Dineikaitės tapyboje vaizdų fragmentai prisikelia kartu su nuojauta, psichologine įtampa ar pauze, atmintimi buvusio laiko, kurį dailininkė nuolatos permąsto atsirinkdama vaizdus tapomiems paveikslams.

Pasak K. Dineikaitės, savo kūryboje ji nuolatos kelia klausimą: koks yra pasaulio santykis su žmogumi ir koks žmogaus atspindys yra spalvoje, koks tapytojos gestas yra pokalbyje su tapyba?

Juvelyras, dizaineris, Vilniaus dailės akademijos docentas Darijus Gerlikas, juvelyro profesiją įgijęs Italijoje, savo kūryboje perpinantis Florencijos mokyklos ir senosios Vilniaus auksakalystės tradicijas, pristato jubiliejinę kūrybos parodą „Transformacija“.

D. Gerlikas sako, jog transformacija – tai jo požiūris į pasaulį, tai, kas vyksta, globalizaciją, iššūkius ir tai, kas išlieka per amžius. Tai noras būti ir kurti grožį. O į Palangą juvelyras atveža šių metų kūrinius. Paroda prasideda nuo klasikinės florentietiškos sagės, kuri sukurta grįžus iš Italijos prieš 18 metų, toliau – naujausi darbai, sukurti karantino laikotarpiu.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder