Klaipėda viena pirmųjų turės progą susipažinti su "naująja" Erica Jennings

Klaipėda viena pirmųjų turės progą susipažinti su "naująja" Erica Jennings

Šį šeštadienį, gegužės 7 d., Klaipėdos laukia neeilinis muzikinis įvykis. Uostamiestis taps antruoju Lietuvos miestu, kurio publika turės galimybę stebėti, kaip skleidžiasi atlikėjos ir dainų kūrėjos Ericos Jennings solo karjera.

Pirmieji naują muzikinį etapą pradedančios Ericos solinį pasirodymą balandį turėjo progą išvysti vilniečiai, kurie pademonstravo neregėtą susidomėjimą. Visi bilietai į Šv. Kotrynos bažnyčioje surengtą koncertą buvo išpirkti gerokai iš anksto, todėl E. Jennings nusprendė tą patį vakarą į sceną kilti net du kartus.

Klausytojus užbūrė tiek Ericos balsas, kuris daugeliui yra pažįstamas, tiek iki šiol negirdėta naujoji jos kūrybą. Skirstydamasi po koncertų publika jau niūniavo įsiminusias melodijas, greitu laiku tapsiančias naujais hitais.

Klaipėdoje šį šeštadienį, 19 val., E. Jennings koncertas taip pat vyks išskirtinėje vietoje – rekonstruoto Klaipėdos dramos teatro didžiojoje salėje. Žiūrovų vietų skaičiumi ši erdvė panaši į Šv. Kotrynos bažnyčią, tad ir uostamiestyje bilietų į koncertą liko labai nedaug. Todėl atlikėja, dėkodama visiems savo gerbėjams, palaikiusiems ją per nacionalinę „Eurovizijos“ atranką, kviečia paskubėti užsitikrinti galimybę atvykti į „gyvą“ susitikimą su ja.

Prie to, kad vos pradėjusi solinę veiklą Erica į savo koncertų grafiką tarp pirmųjų įtraukė Klaipėdą, iš dalies prisidėjo ir uostamiesčio renginių organizatoriai. Nujausdami tam tikrą sukrėtimą mūsų šalies muzikiniame gyvenime, jie išsyk pakvietė žaviąją Lietuvos airę aplankyti pajūrį ir ji tą kvietimą mielai priėmė.

Daugelis E. Jennings iki šiol žinojo kaip grupės „Skamp“ vokalistę. 2001 m. ši grupė atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“ ir iškovojo viena aukščiausių vietų per visą mūsų šalies dalyvavimo šiame konkurse istoriją.

Šiemet Erica nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje jau dalyvavo viena ir – su savo pačios parašyta daina „Leading Me Home“. Nors ši daina per plauką nelaimėjo atrankos, E. Jennings atsiskleidė kaip viena stipriausių ir įdomiausių solo atlikėjų Lietuvoje bei pelnė didžiules tiek muzikos ekspertų, tiek gerbėjų simpatijas.

Ir tai – ne atsitiktinumas, nes Erica pastaruoju metu daug dirba šia kryptimi ir dar šiemet žada išleisti savo dainų albumą.

„Pajutau, kad dabar tinkamas laikas ir kad turiu pakankamai išties gerų dainų, kad galėčiau įrašyti tikrai gerą solo albumą“, - sako E. Jennings.

Dainos iš būsimo albumo, tarp kurių bus ir hitu tapusi „Leading Me Home“, keletas senesnių hitų, tokių kaip „Lovely day“, ir dar keletas savaip perdainuotų pasaulinio garso kūrinių – tai Ericos koncerto Klaipėdos dramos teatre programa.

Kaip ir sostinėje, šis pasirodymas bus akustinis. Atlikėjai akomponuos žinomas kompozitorius ir klavišininkas Vytautas Bikus bei gitaristas Robertas Semeniukas.

Pasak pačios Ericos, suprantama, kad koncerto Klaipėdos dramos teatre atmosfera kiek skirsis nuo to, kas buvo Šv. Kotrynos bažnyčioje, kurią ji specialiai pasirinko kaip simbolį savo naujo kūrybos etapo pradžiai. Tačiau ir teatro scena yra ypatinga vieta, reikalaujanti atitinkamo pasirengimo bei itin kūrybingo muzikos ir scenografijos pateikimo.

Šis E. Jennings pasirodymas vainikuos Klaipėdos dramos teatre visą pavasarį vykusį populiarių šalies atlikėjų koncertų ciklą. Jo metu uostamiesčio publika turėjo progos išvysti Gyčio Paškevičiaus, Lino Adomaičio, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“, „Aktorių trio“ gyvo garso pasirodymus, o taip pat improvizacijų teatro „Kitas kampas“ šou. Visi ciklo renginiai buvo anšlaginiai bei itin šiltai priimti Klaipėdos žiūrovų.

Beje, ateinantį šeštadienį, gegužės 7-ąją, 14 val., Klaipėdos dramos teatre vyks dar vienas šio ciklo renginys, skirtas visai šeimai. Mažus ir didelius geros nuotaikos gaudytojus kviečia režisierė Neringa Čereškevičienė ir linksmoji „Tele bim-bam“ vaikų kompanija, kuri atliks naujausias bei populiariausias šio unikalaus projekto dainas, „užauginusias“ jau ne vieną Lietuvos vaikų kartą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder