Klaipėdoje - Remigijaus Treigio fotografijų paroda "Teritorijos"

Klaipėdoje - Remigijaus Treigio fotografijų paroda "Teritorijos"

Kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose bus pristatyta pirmoji retrospektyvinė klaipėdiečio fotomenininko Remigijaus Treigio paroda "Teritorijos: fotografijos 1987-2015" ir albumas "Remigijus Treigys. Fotografijos". Parodą ir knygą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Renginyje dalyvaus autorius R. Treigys, menotyrininkės - knygos tekstinės dalies sudarytoja dr. Agnė Narušytė ir Laima Kreivytė, knygos sudarytojas ir dailininkas Gytis Skudžinskas.

Šis fotografijų albumas apima R. Treigio kūrybą nuo veiklos pradžios iki šių dienų, jame išspausdintos 166 fotografijos. Taip pat pateikti įvairių meno kritikų ir teoretikų požiūriai į R. Treigio kūrybą, Ričardo Šileikos interviu su autoriumi.

R. Treigys parodose dalyvauja nuo 1986 m., jo darbai buvo eksponuoti daugelyje personalinių bei grupinių parodų užsienyje ir Lietuvoje, tačiau KKKC Parodų rūmuose pristatoma paroda - pirmoji retrospektyvinė, apžvelgianti visą menininko 1987-2015 m. kūrybą.

"Beveik tuščias peizažas, kuriame - tik vos įžiūrima riba, skirianti jūrą, dangų, smėlį. Vienišas pastatas ir migloje nykstanti plokščio peizažo erdvė. Negyvos langų ertmės tamsaus pastato sienoje. Uždangstyti ar tamsoje paslėpti daiktai tuščio kambario prietemoje. Ir baltų šiukšlių, dulkelių, įbrėžimų kosmosas, dar labiau pabrėžiantis vaizdo ramybę ir tamsą - tai R. Treigio fotografijų skiriamieji ženklai. Jo žvilgsniui bet koks objektas - paprastas, nereikšmingas, kasdieniškas - tampa savęs pažinimo ir būties apmąstymo instrumentu, o tokia veikla reikalauja šiek tiek ilgesnio, nei trunka viena fotografijos akimirka, laiko", - apie fotomenininko kūrybą kalbėjo menotyrininkė A. Narušytė.

R. Treigys gimė 1961 m. Kaune. 1987 m. baigė studijas Lietuvos dailės instituto (dabar Vilniaus dailės akademija) Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje. Nuo 1988 m. yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. Parodose dalyvauja nuo 1986 m., yra surengęs 45 personalines ir 63 grupines parodas užsienyje ir Lietuvoje. Autorius gyvena ir kuria Klaipėdoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder