Klaipėdoje aidi baigiamieji chorų festivalio akordai

Klaipėdoje aidi baigiamieji chorų festivalio akordai

Sekmadienį skamba baigiamasis savaitgalį uostamiestyje vykusio Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalio "Mes - Lietuvos vaikai 2011" akordas. Festivalyje dalyvavo per 80 chorų iš visos Lietuvos.

Šventiškai nusiteikę choristai sekmadienio popietę išsirikiavo į spalvingą eiseną Liepų gatvėje ir patraukė Vasaros estrados link, kur 17 val. prasidėjo baigiamasis šventinis koncertas. Pakalbinti choristai ir jų vadovai iš Vilniaus, Joniškio, Panevėžio džiaugėsi, jog kaip tik festivalio dienomis atvėso orai, nes visi rengėsi karščiams.

"Prisvežėme kepurių, skarelių, gaiviųjų gėrimų, kremų nuo saulės - neprireikė", - juokėsi choristai.

Dalyviai buvo patenkinti ir apgyvendinimo sąlygomis miesto ugdymo įstaigose. Tūkstančiai vaikų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio, Klaipėdos regionų dalyvavo šiame festivalyje, kuris laikomas tarsi respublikinės Dainų šventės, vyksiančios kitais metais, mažaja repeticija.

Chorų festivalis yra jau sena tradicija tapęs renginys, kuriuo siekiama skatinti vaikų ir jaunimo gimtojo krašto dainavimo tradicijų pažinimą ir etninio paveldo puoselėjimą, muzikinį ugdymą bei švietimą, vaikų ir jaunimo užimtumą. Šventės devizas - prasmingi Vydūno žodžiai "Dainoje - tautos dvasia". Ši šventė unikali dar ir tuo tuo, kad jos iniciatorė yra visuomeninė organizacija - vienintelė Lietuvoje uostamiesčio chorinė bendrija "Aukuras". Kituose miestuose vykstančias dainų šventes paparastai organizuoja valstybinės institucijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder