Klaipėdos ir Vilniaus dvikova - hiphopo ritmu

Klaipėdos ir Vilniaus dvikova - hiphopo ritmu

Penktadienį Klaipėdos prekybos ir pramogų centre "Akropolis" karaliauja gatvės šokiai - čia visą dieną vyksta vaikų hiphopo turnyras.

Jame rungiasi dvi perspektyviausios Lietuvos komandos - klaipėdiečių šokių kolektyvas "Intrus" iš vaikų laisvalaikio klubo "Saulutė" bei "Be Good" iš Vilniaus. Tuo pačiu tai - filmo "Šokis hiphopo ritmu 3" pristatymo renginys.

Šiame vaikų iki 14 metų turnyre kovoja geriausi hiphopo šokėjai, iškovoję prizines vietas Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Europos čempionatuose.

Kovos vyksta trijose rungtyse: "Solo Boys", "Solo Girls" ir "Duo". Daugiausia taškų iškovojusi komanda laimės pagrindinį turnyro prizą.

Priminsime, kad "Intrus" sezoną baigė triumfuodamas - jaunieji Klaipėdos šokėjai birželio 10-13 d. Nyderlanduose vykusiame Europos hiphopo čempionate iškovojo du sidabro ir tris bronzos medalius.

Tai - iki šiol aukščiausias pasiekimas ne tik "Intrus" komandai, bet ir visos Lietuvos šokėjams. Aukščiausią rezultatą iškovojo 11-metis Kristupas Mažeika - jis įveikė 52 varžovus ir hiphopo rungtyje solo kategorijoje laimėjo antrą vietą. Kartu su komandos draugu Armandu Vaičikausku K. Mažeika puikiai pasirodė ir "electric boogie": duetų kategorijoje klaipėdiečiai laimėjo sidabro medalius ir nusileido tik dabartiniams pasaulio čempionams.

Trečiąją vietą šioje kategorijoje užėmė bei bronzos medaliais pasipuošė dar vienas "Intrus" duetas - Roberta Damašiūtė ir Roman Andrejev. "Electric boogie" rungtyje, vienetų kategorijoje, klaipėdietis A. Vaičikauskas laimėjo bronzą.

Šiuo metu "Intrus" šokėjai ruošiasi rugsėjo pabaigoje Vokietijoje vyksiančiam pasaulio hiphopo čempionatui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder