Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: vasario 4–11 d.

Klaipėdos koncertų salės renginių gidas: vasario 4–11 d.

Klaipėdos koncertų salė muzikos gurmanų neketina palikti be koncertų ir paskutinį žiemos mėnesį pradeda dviem unikaliomis virtualiomis programomis: teatralizuotu koncertu visai šeimai ir kūno perkusijos renginiu.

Klausytojai, kurie mėgsta linksmas, nuotykių kupinas istorijas arba kartu pajudėti pagal perkusijos ritmą, arčiau išmaniųjų įrenginių bus kviečiami du vakarus: vasario 4 ir 11 d.

Pepė keliauja į koncertą

Šiame linksmame virtualiame renginyje visai šeimai muzikos klausysimės kartu su Pepe. Turbūt puikiai pažįstate mergaitę, kurios galva kupina netikėčiausių fantazijų, o kojos apmautos ilgomis skirtingomis kojinėmis. Šį populiarios knygos personažą sugalvojo švedų rašytoja Astrida Lindgren. Turbūt dauguma vaikystėje esame skaitę jos knygų, o gal net apsilankę muziejuje Stokholme.

Apie ką bus šis koncertas? Apie tai, kaip Pepė keliauja laivu iš Stokholmo į Klaipėdą, sutinka naujų draugų ir patiria daug smagių nuotykių. Jai patinka Klaipėdos brass kvinteto muzika, tad mergaitė taip pat užsinori koncertuoti...

Teatralizuoto koncerto scenarijų ir režisūrą sukūrė Nerijus Gedminas, o Pepės vaidmenį parengė aktorė Rugilė Latvėnaitė.

Vasario 4 d., 18.30 val., koncertą bus galima nemokamai stebėti internetu Facebook https://fb.me/e/15Ndli4Cr arba Youtube https://youtu.be/owVigTXxGKk platformoje

Ritmo teritorija

Virtualiame renginyje „Ritmo teritorija“ klausytojai galės praplėsti savo suvokimą apie ritmą – vieną svarbiausių muzikos elementų. Klausydamiesi muzikos ritmą jaučiame visu kūnu, dažnai net pradedame judėti pagal jį. Mūsų kūnas net gali tapti perkusiniu instrumentu, jeigu jį nuolat ir tinkamai lavinsime.

Muzikavimas kūno perkusija (body percussion) pasaulyje turi šimtametes tradicijas ir modernioje visuomenėje vis labiau populiarėja. Jo subtilybes koncerte demonstruos perkusijos magas Pavelas Giunteris – mušamųjų ansamblio „Giunter Percussion“ įkūrėjas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro mušamųjų grupės koncertmeisteris.

P. Giunteris muzikuos solo ir kartu su Klaipėdos choro „Aukuras“ artistais. Beje, muzikavimas kūno perkusija ne tik atlikėjams, bet ir kiekvienam iš mūsų galėtų tapti puikiais atsipalaidavimo pratimais, kurie pagerintų savijautą ir paįvairintų kasdieninę rutiną.

Vasaraio 11 d., 18.30 val., ritmo praktikų renginį bus galima nemokamai stebėti internetu Facebook https://fb.me/e/3xqqeORXi arba Youtube platformoje.

Daugiau informacijos: http://bit.ly/3oMlzDO

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder