Meno kieme - pažintis su sumi-e ir shodo menais

Meno kieme - pažintis su sumi-e ir shodo menais

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4) vasario 13 d. 18–21 val. ir 14 d. 11–21 val. vyks teoriniai ir praktiniai sumi-e (tapybos tušu) ir shodo (japonų kaligrafijos) užsiėmimai, ves menininkė, kaligrafijos studijos „Tušo kelias" vadovė Dalia Dokšaitė (Vilnius). Turėsite galimybę susipažinti su šių menų istorija ir praktiškai išbandyti įvairius japonų teptuko bei tušo naudojimo metodus. Pradinis pasiruošimas nebūtinas.

Paprastumas, natūralumas, harmonija – tai pagrindiniai Japonijos estetikos ir harmonijos principai. Jais remiasi ir  sumi-e – senovinis japonų tapybos teptuku menas. Perteikdami objekto esmę vos keletu teptuko brūkštelėjimų, sumi-e meistrai tapo subtilius, elegantiškus, visuotinį susižavėjimą keliančius meno kūrinius, kuriuose tradiciškai vaizduojami gamtos objektai – paukščiai, gėlės ir kt.

Shodo (japonų k. „rašyba ir kelias“), arba kaligrafijos, menas taip pat neatsiejamas nuo teptuko judėjimo – tai begalinės hieroglifo improvizacijos, perduodant sudėtingus nuotaikų pustonius – vėjo dvelksmą medžio lapuose ar debesų skrydį danguje...

Užsiėmimus vesianti menininkė Dalia Dokšaitė yra pristačiusi ne vieną personalinę parodą Lietuvoje bei užsienyje, pelniusi prestižinius apdovanojimus Kinijoje bei Japonijoje. Ji priklauso japonų dailininkų sumi-e meistrų sąjungai „Sumi-bi“, kasmet dalyvauja šios sąjungos rengiamose parodose Japonijoje. „Pasak japonų, reikia mokytis iš meistro, bet būtina turėti savo kelią. Taigi aš nekopijuoju, o darau tai, kas visą laiką buvo įdomu, ką jaučiu“, – apie savo kūrybą sako menininkė.

Teoriniai ir praktiniai sumi-e ir shodo užsiėmimai KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4) vyks vasario 13  d. 18– 21 val. ir 14 d. 11– 21 val. (su kavos pertraukėle). Dalyvių skaičius ribotas! Renginys mokamas, kaina vienam asmeniui – 55 € (medžiagos ir darbo priemonės įskaičiuotos). Išankstinė registracija ir informacija tel. 8 604 39519 (Arūnas), el. p. [email protected]

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder