Muzikinė žiemos fantazija

Muzikinė žiemos fantazija

Pirmą kartą Klaipėdoje koncertuos jaunosios kartos virtuozų duetas – fleitininkas Justinas Mačys ir pianistas Mantautas Katinas. Fortepijono ir fleitos tembrai klausytojus atpalaiduos po intensyvaus šventinio laikotarpio – atlikėjai paruošė nuostabios klasika tapusios muzikos programą. Koncertas „Žiemos fantazija“ įvyks sausio 16 dieną, ketvirtadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salės I a. fojė.

Justinas Mačys savo muzikinį kelią pradėjo Raseiniuose, vėliau tęsė Panevėžyje, Vilniaus ir Liono (Prancūzija) aukštosiose mokyklose. Įvairiausių konkursų laureatas aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime kaip solistas ir kamerinės muzikos atlikėjas. Jis grojo su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu, Klaipėdos ir Šv. Kristoforo kameriniais orkestrais, ansambliu „Musica Humana“. Atlikėjo koncertų geografijoje užfiksuota Danija, Vokietija, Austrija, Šveicarija, Italija, Prancūzija, Latvija, Rusija, Estija, Lenkija.

Mantautas Katinas. Algirdo Rakausko nuotr.

Mantautas Katinas, baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, mokslus tęsė Karališkojoje muzikos akademijoje Londone. Pianistė Anne Queffelec jį apibūdina kaip „turintį puikią techniką ir veržlų temperamentą“. M. Katinas pelnė klausytojų palankumą ne tik kaip solistas, bet ir dalyvaudamas šiuolaikiniuose multidisciplininiuose projektuose, kuriuose muzika derinama su daile, poezija, literatūra ir teatru. 2010 m. jis laimėjo pirmąją vietą bei specialųjį „Philomuses“ asociacijos apdovanojimą tarptautiniame „Ile de France“ pianistų konkurse. M. Katinas koncertavo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos ir Šv. Kristoforo kameriniais orkestrais.

Po dešimties metų vėl susitinkantis duetas pristatys naują programą. Jos spalvinė paletė ypač plati: nuo lyriškų Balio Dvariono melodijų iki temperamentingų Georges Bizet muzikos gūsių, perleistų per Pablo Sarasate’s muzikinę fantaziją, nuo virtuoziškų Ferenco Liszto rapsodijų iki dramatiškų Sergejaus Rachmaninovo opusų. Net jei už lango sniego dar nebus matyti, B. Dvariono kūriniai fortepijonui „Čiuožykloje“ ir „Pirmosios snaigės“ iš pjesių ciklo „Žiemos eskizai“ nors garsais sukurs žiemišką atmosferą.

Kviečiame į jaukų koncertą „Žiemos fantazija“, kurio įvairiaspalvė programa atgaivins gražius prisiminimus ir leis atsikvėpti po kasdienybės maratono.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder