"Muzikuojančiame kelte" - gero roko dozė

"Muzikuojančiame kelte" - gero roko dozė

Šeštadienį, liepos 22 dieną, ant "Muzikuojančio kelto" denio pirmąsyk pasirodys dainų autorius ir atlikėjas Aleksandras Makejevas. Išskirtiniam koncertui netradicinėje scenoje jis rengia nuotaikingą ir "užvedančią" programą, kurioje skambės visiems puikiai žinomi šlageriai bei naujausi kūriniai.

Atlikėjas įsitikinęs, jog kartu su muzikantų grupe atliekami kūriniai "Miražas", "Tėvelis", "Menininkas" ir "Tas ilgas kelias namo...", leidžiantis saulei, Kuršių marių apsuptyje suskambės naujai.

"Nors mano dainos nėra pramoginės, labai norėčiau žmonėms įkvėpti geros nuotaikos. Tai bus gero roko dozė!" - prieš pasirodymą sakė A. Makejevas.

Pašnekovas atviravo, kad prieš debiutą "Muzikuojančiame kelte" nerimo nejaučia.

"Juk nesu scenos naujokas - koncertuoju jau 25 metus. Esu koncertavęs daugybėje scenų, įvairiausiomis sąlygomis - net ir mūsų kariams Irake, šaudant ir skraidant naikintuvams", - sakė A. Makejevas, panašų koncertą surengęs ir Afganistane.

Beje, šias patirtis atlikėjas suguldė antrojoje savo knygoje, kurią planuoja išleisti prieš Kalėdas.

Nei prastų oro sąlygų, nei didelių bangų koncerto metu "Muzikuojančiame kelte" atlikėjas nebijo, kadangi jis "užkietėjęs" žvejys.

"Vandens stichija man yra artima. Gyvenu šalia Trakų, tad, turėdamas laisvo laiko, visuomet žvejoju. Koncertinių turų metu taip pat nepraleidžiu progos užmesti meškerę į tame mieste tyvuliuojantį vandens telkinį, - pasakojo A. Makejevas. - Bangos man taip pat nebaisios, jūros liga nesergu. Pamenu, vienąsyk, kai plaukiau keltu iš Stokholmo, pakliuvau į didelę audrą. Keltas suposi kaip reikiant, bet manęs tai neišgąsdino."

Dainas atlikėjas pradėjo kurti, sulaukęs penkiolikos. Šiandien jis gali pasigirti, sau ir kitiems atlikėjams parašęs apie 300 kūrinių. A. Makejevas džiaugdamasis ir sykiu apgailestaudamas pasakojo, kad daugelis tautiečių žino tik vieną hitu tapusią jo dainą - "Tėvelis", ir dėl to atlikėjui dažnai užkabinama "etiketė", jog šis kuriantis tik smagias, lengvas daineles, nors iš tiesų jo kūryba įvairi ir besikeičianti.

Pats atlikėjas nesijaučia lietuviškos muzikos padangės žvaigžde - jo dienotvarkė nėra perpildyta pasirodymų viešuose ar uždaruose renginiuose. A. Makejevas pripažįsta nesivaikęs šlovės - tiesiog visuomet darė tai, kas jam prie širdies. Nebuvo laurais klota ir muzikinės karjeros pradžia. Pavyzdžiui, jo hitas "Tėvelis" buvo sukurtas dar 1992 metais, tačiau į radijo į eterį išėjo tik po dešimtmečio.

"Didelių aukštumų nepasiekiau ir dėl socialinės tekstų tematikos. Mano dainos kitiems dažnai užkliūva - dėl to ir sunku patekti į eterį. Suprantama, juk niekam nepatinka kritika. Taigi taip, kitų akimis, tapau "neformatu", - aiškino pašnekovas.

Nepaisant to, daugelis tautiečių žino atlikėją, ir žinomumas turi savo kainą. Neretai jam tenka apie save išgirsti absurdiškų gandų. Vienas tragikomiškiausių buvo apie tai, jog atlikėjas ne kartą yra kalėjęs.

Atlikėjo šeimoje - nė vieno muzikanto. Juokaujama, kad atlikėjas su muzika sąsajų turintis tik tuo, kad jo senelio pavardė Čaikovskis. Iš kur tiksliai paauglystėje atsirado noras muzikuoti, jis nė pats nežinantis. Paklaustas, kaip kyla įkvėpimas kurti tekstus ir muziką, atlikėjas atsakė, kad viskas ateina iš gyvenimo.

"Sakoma, mylėk gyvenimą ir įkvėpimas pats ateis. Geros ir blogos patirtys susigula galvoje, ir vėliau virsta dainomis", - aiškino jis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder