Nuo pradžios - be pabaigos

Nuo pradžios - be pabaigos

Kovo 21-ąją, Tarptautinę lėlininkų dieną, prasideda Klaipėdos lėlių teatro 20-mečiui skirtas renginių ciklas "Nuo pradžios - be pabaigos: Klaipėdos lėlių teatrui - 20!"

Šia proga kovo 21 d. Klaipėdoje šaukiamas visuotinis Lietuvos nacionalinio UNIMA centro (lėlininkų sąjungos) narių susirinkimas, o plačioji visuomenė kviečiama į KKKC Meno kieme (Daržų 10 / Bažnyčių g. 4) 14.45 val. atidaromą retrospektyvinę parodą, skirtą jubiliejiniams Klaipėdos lėlių teatro metams.

Ši paroda tarsi štrichuoja Klaipėdos lėlių teatro būtąjį ir esamąjį laiką: KKKC Meno kiemo fachverkinėje salėje (2 aukšte) veiks ekspozicija, primenanti apie spektaklius, egzistuojančius tik atminties archyvuose (kuratorė - Jūratė Januškevičiūtė); Meno dirbtuvių vitrinose įsikurs šiandien matomų spektaklių afišos, informacija apie edukacinę veiklą, festivalius, teatro žmones.

"Paroda - tai trumpas žvilgtelėjimas atgal, kaip toli nueita, - mintimis dalijasi režisierė, dabartinė Klaipėdos lėlių teatro meno vadovė Gintarė Radvilavičiūtė. - Svarstai, koks teatras buvo, koks jis yra ir koks turėtų būti ateityje. Eidamas supranti, kad viskas priklauso nuo šalia esančių žmonių, kurie eina kartu..."

Dailininkė, režisierė, dramaturgė, teatro įkūrėja Jūratė Januškevičiūtė apie parodos dalį, menančią būtąjį laiką, pasakoja: "Šioje parodos dalyje, įsikūrusioje jaukiose KKKC patalpose, pristatysime Klaipėdos lėlių teatro pradžią menančius eksponatus: tai ir sena teatro afiša, ir nuo laiko pageltusi nuotrauka, ir, žinoma, senosios, per daugel metų aktorių nuglostytos, lėlės. Gaila, lėlių turime palyginus nedaug, bet išliko pačios stipriausios, kitos - mūsų atmintyje ir nuotraukose. Įdomūs ir skirtingi tiek lėlių, tiek spektaklių likimai. Filmuotoje medžiagoje bus galima pamatyti, kokie mes buvome 1999 metais."

Parodą, veiksiančią iki balandžio 20 d., lydės edukacinė programa, skirta moksleiviams, scenos meno profesionalams ir visiems kitiems, besidomintiems lėlių teatru.

Balandžio mėnesį Klaipėdos lėlių teatro žmonės savo žiūrovus kvies į spektaklių popuri, kuriame susipins scenos iš įvairių spektaklių ir susitiks rekordinis skaičius personažų, gegužė bus skirta susitikimams su lėlių teatro žmonėmis (įkūrėjais, teatrologais, aktoriais ir kt.), birželis "dedikuotas" lėlių teatro terapijai, o rugsėjo mėnesį laukia renginys, skirtas Klaipėdos lėlių teatro 20-mečiui.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder