Panevėžyje teptukus "surems" gabiausi Lietuvos jaunieji dailininkai

Panevėžyje teptukus "surems" gabiausi Lietuvos jaunieji dailininkai

Gabiausi šalies jaunieji dailininkai balandžio 3-4 dienomis rinksis Panevėžyje išbandyti savo jėgas 18-tą kartą rengiamoje Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje. Šiemet olimpiadoje pieštukus ir teptukus "surems" 65 jaunieji dailininkai, atvykę iš visos Lietuvos.

Ieškodami aktualios ir patrauklios olimpiados temos, organizatoriai šiemet pasirinko aukštaitiško kraštovaizdžio simbolį - vėjo malūnus. Nenorėdami įsprausti jaunųjų kūrėjų į griežtus rėmus, temą praplėtė: "Sparnai. Nuo vėjo malūnų iki...". Šią temą galima sieti ir su Migelio de Servanteso "Don Kichotu", Leonardo da Vinčio kūryba, įvairiais sparnuotais gyvūnais ar fantastiniais sutvėrimais, apskritai su sparnais kaip laisvės simboliu.

Olimpiados metu mokiniai ne tik turės atlikti kūrybinę užduotį nurodyta tema, pristatyti namų darbą, apžvelgti savo kūrybinę veiklą bei pasiekimus dailės srityje, bet ir artimiau pažins Panevėžio miesto kultūrą.

Dalyviai lankysis Panevėžio dailės galerijoje ir turės galimybę pasigrožėti tarptautinių simpoziumų metu gimusiais keramikos kūriniais, apžiūrės miestą puošiančias akmens skulptūras. Olimpiados dalyviams Panevėžio teatras "Menas" dovanos spektaklį, vėliau bus rodoma tarptautinio mokinių kino festivalio "REC 2011" filmų programa.

Kol mokiniai kovos dėl olimpiados aukso, juos atlydėjusius mokytojus su naujomis dailės priemonėmis ir technikomis supažindins olimpiados rėmėjas, dailės reikmenų parduotuvė ir iniciatyvaus kūrybiškumo bendruomenė "Dailu studija".

Kūrybinių dirbtuvių bei seminarų metu pedagogai ne tik pasisems idėjų, kurias vėliau panaudos savo pamokose, bet ir susipažins su naujomis technikomis. Kad mokymosi ir kūrybos procesas vyktų sklandžiai ir nieko netrūktų, "Dailu studijoje" galima išsirinkti tai, ko labiausiai reikia darbui: nuo paprasčiausių pieštukų iki išskirtinės kokybės dažų bei popieriaus, grafikos ir skulptūros bei keramikos priemonių, yra ir gipsinių modelių akademiniam piešimui.

Progresyvios, įvairias naujoves meno srities studijose puoselėjančios Vilniaus dizaino kolegijos dėstytojas, meno licenciatas dizaineris Mantas Lesauskas mokytojams papasakos apie kūrybiškumo skatinimą ne tik dailės krypties pamokose, o kūrybinių projektų vadovė, dizainerė Ugnė Marija Šiugždinytė pasidalys patarimais mokytojams, kaip padėti atrasti kelią būsimiems abiturientams, kurie savo ateitį planuoja sieti su dizainu ar fotografija.

Olimpiados metu sukurti darbai po renginio bus eksponuojami Panevėžio miesto savivaldybėje, vėliau juos bus galima apžiūrėti Lietuvos dailininkų sąjungos galerijoje Vilniuje.

Lietuvos mokinių dailės olimpiadą rengia Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras ir Panevėžio dailės mokykla.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder