Paupiai kviečia palydėti vasarą

Paupiai kviečia palydėti vasarą

Klaipėdos Paupių bendruomenė šį šeštadienį kviečia ne tik bendruomenės narius, bet ir kitose miesto vietose gyvenančius žmones kartu palydėti vasarą. Šventės metu laukia įvairios pačių atsineštos ir organizatorių paruoštos vaišės, pramogos visai šeimai ir sveikatingumo tako atidarymas.

Šį šeštadienį, rugpjūčio 31 d., 17 val. prie tvenkinio šalia Klaipėdos valstybinės kolegijos bendruomenė kviečia į vasaros palydėtuvių šventę. Šią šventę siekiama padaryti tradicine.

Šventės metu žmonės kviečiami atsinešti kepsnines, išsikepti dešrelių, pasidalyti atsineštais kitais skanėstais - pyragais, pyragėliais, sumuštiniais. Bendruomenės virėjos planuoja visus vaišinti savo virta sriuba, tad į pasibuvimą kviečiami užsukti visi norintys pabendrauti ir pabūti kartu.

"Prie bendro stalo ir kalba geresnė, ir svajonės pildosi, ir maistas skanesnis, ir žmonės nuoširdesni. Taip susipažįsta ir pradeda bendrauti iki tol nepažįstami žmonės", - sakė asociacijos Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė.

Ji pasakojo, kad nors bendruomenė jauna, veikia tik dvejus metus, tačiau siekia vienyti žmones. Šventės metu bus sveikinami pirmokėliai, moksleiviai, netrukus grįšiantys į mokyklos suolą, bus leidžiami muilo burbulai, piešiama ant veidukų ir t. t.

"Simboliška, kad praėjusiais metais rengiant šią šventę su vaikais tiesėme takelį iš lauko gėrybių, gėlyčių, daržovių, obuolių ir juo palydėjome moksleivius į mokyklą. Taip išėjo, kad šiemet į mokyklą juos išlydėsime sveikatingumo takeliu", - juokėsi R. Baguckienė.

Erdvėje šalia Klaipėdos valstybinės kolegijos, kuri mielai dalijasi savo teritorija su kaimynine bendruomene, šalia tvenkinio, įrengtas 7,5 metro ilgio ir 1 metro pločio sveikatingumo takas. Jį įrenginėjo patys bendruomenės nariai.

Jis užpildytas smulkiais ir stambesniais akmenukais, gamtoje rinktais kedro bei eglės kankorėžiais, smulkiomis medžių šakelėmis, medžio žieve ir įvairaus dydžio beržo ritinėliais. Toks takas dar vadinamas refleksoterapiniu. Einant juo basomis kojomis spaudžiami įvairūs pėdų taškai, stimuliuojama nervų sistema, žmogų tai ramina, atpalaiduoja.

Prie tako įrengti ir du suoliukai, kuriuos bendruomenei dovanojo sodininkų bendrija "Diana". Ši erdvė bus prieinama visai visuomenei.

Tai ne pirmoji įdomi Paupių bendruomenės idėja. Praėjusiais metais bendruomenės moterys nunėrė įspūdingą kalėdinę eglutę, kuria galėjo pasigrožėti visi miestiečiai I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje.

Dovanų už originalią eglutę jos autorės gavo bendrą vakarienę.

"Susėdusios tą vakarą mes tiek daug svajojom, tiek daug planavom. Viena iš minčių buvo, kaip būtų gražu, jei pas mus Paupiuose atsirastų sveikatingumo takas. Tos svajonės, matyt, buvo tokios didelės, kad po kelių savaičių sulaukiau skambučio iš Klaipėdos valstybinės kolegijos Turizmo ir rekreacijos katedros vedėjos Jurgitos Kasparienės. Ji pasiūlė tapti socialiniais partneriais ir pamėginti kartu įgyvendinti tokį projektą ir įrengti taką", - išsipildžiusiu noru džiaugėsi R. Baguckienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder