"Senamiesčio kiemo vaikų šventėje" laukiami klaipėdiečiai

"Senamiesčio kiemo vaikų šventėje" laukiami klaipėdiečiai

Rugpjūčio 15-osios popietę uostamiestyje, aikštėje prie „Meridiano“ laukiami visi – ir pokario, ir šių dienų klaipėdiečiai. Pirmąkart Klaipėdoje rengiamos „Senamiesčio kiemo vaikų šventės“ iniciatoriai tikisi, jog po karo atgimstančio uostamiesčio griuvėsiuose išaugusios kartos prisiminimai bus įdomūs ir šiandienos klaipėdiečiams, jau nemačiusiems karo padarinių, nepatyrusiems sudėtingo laikmečio nepriteklių.

Idėja – sukviesti į susitikimą po Lietuvą išsibarsčiusį 5-ojo ir 6-ojo dešimtmečių uostamiesčio jaunimą greitai pasklido po Lietuvą. Žinią apie renginį iš lūpų į lūpas vienas kitam perdavė klasės, kiemo, kurso draugai. Šventės organizatoriai sulaukė dešimčių laiškų, skambučių iš pačių įvairiausių šalies miestų bei miestelių. Atsiliepusieji į kvietimą sveikino tokią iniciatyvą, noriai teikė nuotraukas per šventę vyksiančiai fotografijų parodai „Gražiausia jaunystės akimirka“. Iš asmeninių albumų suneštose nuotraukose – to meto Klaipėdos žmonės ir jų nuotaikos, buitis, pastatai bei tuometės miesto puošmenos.

„Senamiesčio kiemo vaikų šventėje“ vyks ne vienas jaudinantis klasės draugų susitikimas. Šia proga kaip puikia galimybe susibėgti į vieną būrį ir, kaip senais gerais laikais, smagiai praleisti laiką nusprendė pasinaudoti net trys tuometės 4-osios vidurinės mokyklos abiturientų laidos. Savo klasės draugus susitikimui kviečia 1964-ųjų, 1967-ųjų, 1971-ųjų šios mokyklos abiturientai. Gali būti, jog tokių iniciatyvų bus ir daugiau.

Susitikimų ir nostalgiškų prisiminimų popietę paįvairins laiko patikrintos klaipėdiečių atlikėjų dainos. Susirinkusiesiems dainuos Antanas Čapas, Simonas Donskovas, Edmundas Kučinskas, Šarūnas Juškevičius ir Stasys Rezgevičius, muzikuos Saulius Šiaučiulis, grieš kapelija „Mingė“. „Meridiano“ aikštėje tądien atgims ir vienas iš pokario Klaipėdos kampelių – fontanas su gulbėmis, bene mėgstamiausia to laikmečio klaipėdiečių fotografavimosi vieta. Čia, prie gulbių, ir vėl bus galima įsiamžinti kaip senais gerais laikais...

Viena iš šios šventės sumanytojų, klaipėdietė etnologė Valerija Jankūnaitė džiaugiasi, jog jos karta brangina vaikystės-jaunystės prisiminimus ir to meto draugus. „Smagu, jog nereikia daug raginti ar specialiai kviesti. Žmonės patys kviečia vieni kitus ir tai didžioji šio renginio vertybė. Vadinasi, visiems mums svarbu susieiti ir pasibūti, pasidalinti su kitais tuo, kas mums brangu“,- sako Valerija Jankūnaitė.

„Senamiesčio kiemo vaikų šventė“ prasidės rugpjūčio 15 d. 15 val. Klaipėdoje, aikštėje prie burlaivio „Meridianas“. Dalyviai registruojami nuo 14.30 val., išankstinė registracija tel.: 8-46-411403, 8-614-10322, arba el. paštu: [email protected] . Į šventę besiruošiantieji senamiesčio kiemo vaikai prašomi nepatingėti perversti savo senus albumus ir į šventę atsinešti bent po nuotrauką, kurioje užfiksuota gražiausia vaikystės-jaunystės akimirka. Fotografijos papildys aikštėje veiksiančią nuotraukų ekspoziciją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder