Vakarietiška gatvės maisto kultūra aplankė Senąjį turgų

Vakarietiška gatvės maisto kultūra aplankė Senąjį turgų

Uostamiesčio Turgaus aikštė trim dienoms tapo gero maisto, muzikos ir susitikimų vieta. Renginio, sujungiančio tradicinį turgų bei vakarietišką gatvės maisto kultūrą jaunųjų artistų gyvos muzikos apsuptyje, organizatoriai tikisi, kad ši naujovė mieste „prigis“ ir taps tradicija.

Mintis surengti atviros lauko virtuvės fiestą “BasilLea Market“ kilo  VšĮ „Vietos gamintojų gildija“ vadovei Elenai Kundrotaitei, kuri po dviejų metų praleistų Vilniuje, o vėliau Londone grįžo gyventi į Klaipėdos rajoną. Panašu, jog gyvenimas svetur įkvėpė merginą imtis klaipėdiečiams neįprastos iniciatyvos. Tokios lauko prekyvietės Vakaruose, ypač Londone, yra gana dažnos – ten galima išbandyti įvairių kultūrų naminius patiekalus bei produktus ar įsigyti smulkiojo verslo rankų darbo gaminių.

„Kol kas Lietuvoje nieko panašaus nevyksta, na, o smulkieji gamintojai čia taip pat gana pamiršti. Idėją pasiskolinome iš užsienio, kur tokio pobūdžio renginiuose žmonės atsipalaiduoja, - pasakojo E. Kundrotaitė. – Manau, kad ir Klaipėdoje galėtų vykti kažkas panašaus. Juk akivaizdu, kad žmonėms tai patinka.“

Kol kas sunku prognozuoti, kokia šios idėjos ateitis, tačiau, anot pašnekovės, aišku tik viena – reikia daugiau rėmėjų. Jei iniciatyvą palaikytų miesto Savivaldybė, būtų galima lauko virtuvės renginį jau nuo pavasario rengti bent kartą per savaitę – kad ir šeštadieniais, kai apskritai Senajame turguje lankosi tiek daug žmonių.

Dvi renginio dienas į „Basil Lea Market“ pavalgyti, paklausyti koncertų, kuriuos surengė Gytis Šimelionis, Augustė Jucytė ir kiti atlikėjai, ar tiesiog apsižvalgyti apsilankė ir jaunimas, ir vyresni miestiečiai.

Atviros lauko virtuvės renginys „Basil Lea Market“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder