Didelis noras aplinką padaryti gražesnę

Didelis noras aplinką padaryti gražesnę

Šiemet Klaipėdos Vydūno gimnazija švenčia 25-metį. Švenčia plačiai, atvirai, įvairiose miesto kultūros erdvėse, švenčia netradiciškai. Kovo mėnesį vyko gimnazijos instrumentinio muzikavimo vakaras, chorų koncertas (Klaipėdos universiteto Menų akademijos salėje), teatro grupių vakaras (Klaipėdos Žvejų rūmuose), buvo atidaryta mokinių dailės darbų paroda (Ievos Simonaitytės bibliotekoje).

Balandžio 7 d. 18 val. Žvejų rūmuose vyks jubiliejinė gimnazijos šventė, kurioje dalyvauti kviečiami visi norintys. Ta proga susitikome su  Klaipėdos Vydūno gimnazijos direktoriumi, choro dirigentu ir pedagogu, socialinių mokslų daktaru Arvydu Girdzijausku, kuris šį šeštadienį laidoje „Susitikimai Teatro aikštėje“ (14 val. per Extra FM, kartojimas sekmadienį tuo pačiu laiku) linksmai prisimins jau ketvirtį amžiaus trunkančią mokyklos kelionę į sėkmę. „Mes ne tik šokam ir dainuojam, bet ir rašom, ir skaičiuojam. Meninė veikla ir ta kūrybinė kibirkštis, kuri, jeigu ji apsigyvena žmogaus sieloje, tai ji padeda ne tik menuose. Ji padeda ir visose kitose srityse atrast originalius sprendimus, kūrybiškai mąstyti ir tai  – ne balandžio 1-osios pokštas“.

Žmogaus, jo kultūros, vidinio pasaulio ugdymas nuo pirmųjų žingsnių buvo pagrindinė šios mokyklos veiklos kryptis ir rūpestis. Gimnazija šiandien gyvena pilnavertį kūrybišką, veržlų gyvenimą, leidžiantį patirti sėkmę jos siekiantiems mokiniams įvairiose srityse. Mokykla garsėja ugdytinių pasiekimais: ją garsina ne tik menininkai, bet ir literatai, respublikiniuose Jaunųjų filologų konkursuose pelnantys prizines vietas, literatūrinės kompozicijos, skaitovai. Tarptautiniuose konkursuose sėkmingai dalyvauja mokyklos dailininkai ir muzikantai. Tai darnios gimnazijos bendruomenės – tėvų, mokinių, mokytojų kolektyvo ir administracijos – kryptingos ir prasmingos veiklos rezultatas. Tai ne vien darbas. Tai meilė vaikams, kasdienei pamokai, mokyklai... Didelis noras aplinką padaryti gražesnę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder