Rūta Mikelkevičiūtė: "Moterims  iš vyrų reikia pasimokyti  laisvės būti savimi"

Rūta Mikelkevičiūtė: "Moterims iš vyrų reikia pasimokyti laisvės būti savimi"

Moterys vadovės – gerai tai ar blogai? Juk yra daug tų, kurie turi nenuginčijamą argumentą - gamta moterį sutvėrė vaikus gimdyti, ne šalį vairuoti. LNK pokalbių laidoje "Valanda su Rūta", kurią matysite ketvirtadienio vakarą 19.15 val., užvirė karšta diskusija, kai Artūras Orlaukas pareiškė, kad karjera iš moterų atima moteriškumą...

"Moteriai, darančiai karjerą, vis dar tenka save dalinti – ir šeimai, ir karjerai. Vyras, darantis karjerą, gali atiduoti visą energiją darbui be jokio visuomenės spaudimo, todėl pasiekia daugiau", - tokia nuomonė nuskambėjo laidoje.

Laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė prisipažįsta, kad moterims iš vyrų reiktų daug ko pasimokyti.

"Vyrai solidarūs, pasitiki savimi, net tada, kai neturi jokių ypatingų sugebėjimų ir gyvena taip, kaip nori. Jiems mažai rūpi, ką pasakys kiti. Moteris, daranti karjerą – tikra "kalė", nesirūpinanti šeima, tuo tarpu vyras – puikus šeimos tėvas, ariantis dėl savo vaikų. O jei moteris dar ir graži – amen, jos profesionalumo klausimas bus nuolat svarstomas. Kelias į aukštumas be vyro beveik neįsivazduojamas, o jos sėkmė – neva atsitiktinė", - juokėsi Rūta, paklausta, ką ji mano apie moteris, kurios siekia karjeros. Toks stereotipas, anot žurnalistės, dar labai gajus.

"Man gaila, kad moterys, užuot palaikiusios viena kitą, kaip tai daro vyrai, visur konkuruoja. Yra toks senas anekdotas apie moteris vadoves. "Bosė prastos nuotaikos. Che, mūsų vadovei PMS, – nusprendžia visas kolektyvas. O kai prasta nuotaika bosui, visi, net moterys, užjaučia vadovą: ta jo žmona jį pribaigs. Kodėl esame nuolaidūs vyrams ir negailestingi moterims? Pastebėjau, kad net duodami interviu vyrai atviriau pasakoja apie savo gyvenimą – ir apie seksą, ir apie aistrą, ir apie meilę, ir apie klystkelius... Ak.... koks šarmingas, - žavisi moteriškės... O kaip reaguoja tos pačios moterys, kai lygiai tą patį pasakoja moteris? Kokiais žodžiais ji tada pavadinama? Todėl dažna net idomiausia moteris prieš kameras pavirsta tarp pareigų pasimetusia davatka", - atsidūsta Rūta.

Vyras, pamilęs į dukteris tinkančią moterį, išdidžiai pristato ją žurnalistams. "Gyvenu šiandiena, kai bus blogai, tada ir galvosiu", – atrėžia jis skeptikams. Ką daro solidi moteris, pamilusi jaunuolį? O gi slepiasi ir laužo galvą, kaip ji gyvens su jaunu mylimuoju po 20 metų. Laužo galvą tol, kol negyvai užknisa mylymąjį ir jis pabėga. Tada jos draugė ją guodžia: "Ar aš tau nesakiau, kad vyrai – kiaulės, myli tik jaunas ir gražias", - juokiasi laidos "Valanda su Rūta" vedėja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder