Ar ne laikas, atsižvelgus į situaciją keliuose, įteisinti "vyriškas nelaimes"

Atrodo, jog draudimas sėsti prie vairo apsvaigus ne daugiau nei 0,4 promilės alkoholio lietuvaičiams tebelieka toks pats utopiškas, kaip ir skrydis į kitas galaktikas.

Maža to, vis dažniau policijos pareigūnai sustabdo vairuotojus, kurių girtumas viršija ne tik anksčiau mirtina laikytą 4 promilių alkoholio dozę - alkotesteriai užregistruoja ir 8 promiles viršijantį apsvaigimą!

Ar ne laikas, atsižvelgus į situaciją keliuose, per 10 dienų paruošti ir pateikti Seimui Saugaus eismo įstatymo pataisą, pagal kurią vairuotojas būtų nebaudžiamas, jei jo kraujuje burbuliuoja ne daugiau nei 2 promilės alkoholio.

Vis tiek "vyriškų nelaimių" suvaldyti neįmanoma, tai ar ne geriau jas įteisinti?

Tiesa, visiško saugumo dėlei neblaivus eismo dalyvis ant savo automobilio privalėtų iškelti raudoną vėliavą - taip kiti vairuotojai būtų įspėjami, jog artintis pavojinga.

Kuris "-ogas" geresnis?

"Bulvaras" pagaliau išsiaiškino, kodėl iš laikraščių puslapių po truputį dingsta žodis "stomatologas", o jį keičia "odontologas".

Nepatvirtintomis žiniomis, vienam iš Lietuvių kalbos komisijos vadovų stomatologai kreivai įstatė naujus - vietoje dėl nuolatinio naujadarų galvojimo išbyrėjusiųjų - dantis.

Nuo to laiko kalbininkas švepluoja.

Žmogus nutarė atkeršyti už šią profesinę traumą ir sukurti problemų stomatologams.

Taip ir buvo liepta visiems inspektoriams bei stilistams diegti naują žodį - "odontologas".

Nors, pagal tarptautinių žodžių žodyną, abu reiškia tą patį.

Kam riestainis, o kam tik skylė

Jau pradedami skelbti visuotinio turto deklaravimo rezultatai.

Paaiškėjo, kad lietuviai nėra tokie vargšai, kaip bando dėtis. Vidutinė deklaracijoje nurodyto turto vertė yra 236 tūkstančiai litų.

Aišku, kad vidurkis toks didelis dėl 2640 milijonierių, tarp kurių net 128 turi turto kiekvienas daugiau kaip už 10 milijonų, o vienas - net 694 milijonus.

Paprasčiau tariant, jei vienas ponas pusryčiams suvalgo paršiuką, o kitas - tik jo uodegos galiuką, statistiškai atrodys, kad abu ponai suvalgė po pusę paršiuko.

Panašiai ir su ta šimtatūkstantine vidutine turto verte.

Padirbinėja "Oskarus"

Interneto aukcione mėginta parduoti padirbtą "Oskaro" statulėlę. Internete skelbta, kad šią statulėlę 1944 metais gavo režisierius Leo Makeris.

Tyrimas pradėtas po to, kai režisieriaus duktė pareiškė vis dar turinti visas tris "Oskaro" statulėles, kurias yra gavęs jos tėvas.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad padirbta statulėlė buvo itin geros kokybės, tačiau viršutinė klastotės pusė svėrė maždaug 450 g daugiau nei originali "Oskaro" statulėlė.

Už statulėlę prašyta 100 tūkst. JAV dolerių.

Amerikos kino meno ir mokslo akademija draudžia pardavinėti "Oskarų" statulėles, tačiau tokios taisyklės įsigaliojo tik 1951 metais, todėl visos iki šių metų įteiktos statulėlės yra tikra kiekvieno kolekcininko svajonė.

Amerikos kino meno ir mokslo akademijos direktorius Rikas Robertsonas sakė, kas asmuo, pardavinėjęs padirbtą statulėlę, nežinojo, kad tai klastotė.

Akademija ketina išsiaiškinti, kas padirbo "Oskaro" statulėlę, ir imtis teisinių priemonių.

Bulvaras: tikėk - netikėk

Moteris yra panaši į parašiutą - bet kuriuo momentu su ja gali iškilti problemų. Todėl visada reikia turėti atsarginę...

Anekdotai

Sibiro giria. Dideliu nauju visureigiu atvažiuoja turtingas rusas. Išsitraukia brangų paauksuotą Kalašnikovo automatą ir einą į mišką. Truputį paėjęs sutinka vietinį senuką:
- A, seni, čia meškų yra?
- Taip, yra vienas lokys. Didelis. Mano tėvas ėjo medžioti, senelis ėjo.
- Gerai, seni, laisvas.
Naujasis rusas nueina toliau į mišką, o senukas pavymui sumurma:
- Hmmm... Daugiau į mišką neverta vaikščioti. Dabar lokys turės ne tik du šautuvus, bet ir automatą.

Dvi draugės kalbasi:
- O tavo vyras myli tave kaip ir anksčiau?
- Visa laimė, ne - per tą laiką jis daug ko išmoko!

Bulvaroskopas

Mokantis iš klaidų, po klaidų tenka gydytis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder