Britui, nugirdžiusiam šunytį, 3 metus uždrausta laikyti šį naminį gyvūną

Britui, nugirdžiusiam šunytį, 3 metus uždrausta laikyti šį naminį gyvūną

Sprendimas įsigyti naminį gyvūną - ne tik džiaugsmą teikiantis sumanymas, bet ir rimta atsakomybė. Juk, kaip rašė Antuanas de Sent Egziuperi (Antoine de Saint-Exupery), "mes atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome". Tačiau kartais žmonės elgiasi visiškai priešingai šiam postulatui. Štai vienas iš Anglijos gyventojų su savo augintiniu pasielgė išties neatsakingai, praneša 'The Huffington Post".

Kaip ketvirtadienį informuoja britų žiniasklaida, praėjusių metų rugpjūčio 22 d. britas Matjus Koksas (Matthew Cox) su savo kaimynu "malšino troškulį" alkoholiniais kokteiliais. Nė nepagalvoję, kad kažkas dar gali įsigeisti jų gėrimų, draugai išėjo parūkyti palikę taures ant grindų.

Sugrįžę jie pamatė, kaip labradoro veislės šunytis, M. Kokso augintinis, laka jo paliktą degtinės ir koka kolos kokteilį. Nesuteikę tam ypatingos reikšmės, vyrai paliko augintinį namuose - greičiausiai tam, kad jis "išsimiegotų" - ir pas veterinarą jo nevežė.

Tačiau, kaip pranešė Notingemo magistratų teisme prokurorė Marija Mur (Maria Moore), "girtas" šunelis netrukus buvo aptiktas prie kaimynų namo, ir tada keturkojis "girtuoklis" buvo nuvežtas į veterinarijos kliniką, kur jam buvo prijungta lašinė alkoholiui iš organizmo pašalinti. Už neatsakingą elgesį su augintiniu teismas uždraudė M. Koksui auginti šunis trejus metus, o šunyčiui, laimei, taip ir neįjunkusiam į alkoholį, buvo surasti nauji namai ir rūpestingesni šeimininkai.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder