Pavojingi šunys jau atimami

Pavojingi šunys jau atimami

Kitą savaitę miesto tvarkdariams teks nekasdienė užduotis - apsispręsta, jog iš šeimininkų reikia paimti pavojingu laikomą šunį.

Šiemet įsigaliojus įstatymui, kuris apibrėžia kovinius ir pavojingų veislių šunis bei jų laikymo taisykles, šių teisės aktų kontrolės praktika tik pradeda formuotis.

Taisyklės numato, jog minėtus augintinius daugiabučiuose namuose laikyti draudžiama, nors tokius šunis turinčių klaipėdiečių yra. Vieną iš jų - Šilutės plente esančiame name - savivaldybės tarnautojams įskundė kaimynai.

"Skundas gautas dėl to, kad šeimininkas nuolat girtauja, o jo šuo yra agresyvus, ne kartą puolė kaimynus. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad tai amerikiečių Stafordšyro terjeras, jis neregistruotas, neskiepytas", - pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Jo teigimu, šunį iš šeimininko teks laikinai paimti, tai ruošiamasi padaryti kitą savaitę. Šį darbą turėtų atlikti gyvūnų globos tarnybos specialistai, esant reikalui į pagalbą bus kviečiami policijos pareigūnai.

"Šuo bus paimtas laikinai, kol speciali komisija nagrinės galimus pažeidimus, o šeimininkui - duotas terminas susitvarkyti reikiamus dokumentus. Jei to nepadarys, teks su augintiniu atsisveikinti visam laikui. Tai būtų pirmas toks atvejis Klaipėdoje. Anksčiau pavojingo šuns savininkai susitvarkyti spėjo, keturkojį iš daugiabučio išvežė į užmiestį ir griežtesnių priemonių neprireikė", - sakė V. Valys.

Už galiojančios tvarkos nepaisymą šeimininkams gresia 200-400 litų bauda su šuns konfiskavimu.

Šių metų pradžioje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovybės įsakymu patvirtinta, jog amerikiečių pitbulterjeras yra laikomas koviniu šunimi, o amerikiečių Stafordšyro terjeras, Stafordšyro bulterjeras, amerikiečių buldogas, Argentinos dogas, brazilų mastifas, turkų, Kaukazo ir Pietų Rusijos aviganiai priskiriami prie pavojingų veislių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder