Atskeista, kuri lėktuvo vieta yra pati geriausia ir geidžiamiausia

Atskeista, kuri lėktuvo vieta yra pati geriausia ir geidžiamiausia

Turbūt ne vienam iš Jūsų teko brautis per minią į lėktuvą, kuomet norite užsiimti geresnę vietą. Kadangi dažnai skraidome tik su pigių oro linijų kompanijomis, nežinome, ar ir kituose lėktuvuose sėdi ten, kur randi vietos. Ir didelės reikšmės, kur ta vieta randasi, neteikiame. Svarbu, kad bent prie lango būtų. Tačiau "Scyscanner" šiandien paskelbė, kad rado geriausias sėdėti vietas lėktuvuose. Tad kas pirmas?

„Skyscanner” apklausė daugiau nei 1000 lėktuvų keleivių apie jų pasirenkamas vietas - ar jie sėdi eilės viduryje, ar būtinai prie lango, ar tinka ir vieta prie tako? Galutinis verdiktas - geriausia vieta yra 6A.

Tyrimai taip pat išsiaiškino, kad keleiviai pirmenybę sėdėti teikia lėktuvo pirmose 6 eilėse, 60 proc. keleivių renkasi vietas prie lango, 40 proc. prie praėjimo ir tik 1 proc. nori sėdėti per vidurį. Pasak tyrimo, pati nemėgstamiausia vieta yra netoli lėktuvo galo esanti vidurinė 31E.

„Skyscanner” kelionių redaktorius Samas Baldwinas taip pakomentavo šiuo rezultatus:

„Mūsų tyrimas rodo, kad keleiviai labai aiškiai žino, kur jiems labiausiai patinka sėdėti lėktuve, daugelis jų renkasi priekinę lėktuvo dalį, ypatingai kairę pusę. Populiariausia vieta 6A yra geroje vietoje - ją galima greitai pasiekti įlipus į lėktuvą ir išlipant nereikia ilgai laukti eilėje. Taip pat svarbu, kad ši vieta yra pakankamai nutolusi nuo tualeto, į kurį nuolat vaikšto keleiviai”.

O kaip dėl 31E? Kodėl ši vieta tokia nepopuliari? Visų pirma, ji yra per vidurį, tualetas ar išėjimas yra pakankamai toli.

Samas Baldwinas priduria, kad šio straipsnio neturėtų skaityti oro linijos bendrovės, kurios greitai gali A6 vietą padaryti brangesnę nei kitos.

Dar visai neseniai pigių skrydžių bendrovė „easyJet” paskelbė, jog tie, kurie norės savo skrydžio vietą rezervuoti iš anksto, turės papildomai sumokėti apie 50 Lt (12 svarų sterlingų). 50 Lt kainuos vietos priekinėse ar galinėse eilėse, kuriuose yra papildoma erdvė kojoms, 33 Lt kainuos vietos keliose priekinėse eilėse ir 13 Lt už bet kokią kitą lėktuvo vietą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder