Didžiausias varžybose sugautas karpis svėrė per 18 kg

Didžiausias varžybose sugautas karpis svėrė per 18 kg

Geriausi mūsų šalies karpių meškeriotojai įrodė, kad žūklei tikrai nebūna blogo oro – jie ant Ilgio ežero, tyvuliuojančio Grūto apylinkėse, kranto praleido be pertraukos 100 valandų, bet nė vienai šių metų Lietuvos karpių meškeriojimo čempionato pirmajame etape dalyvavusiai komandai nekilo mintis pasitraukti iš varžybų, nors oro sąlygos buvo nepalankios ir nuolat merkė lietus, rašo 15min.lt.

Karpių meškeriojimo varžybų trukmė ilga todėl, kad visi dalyviai turėtų maždaug vienodas sąlygas ir nepristigtų laiko prisivilioti žuvis prie masalų, jei dėl kokių nors priežasčių jos aplenkia meškeriojimo sektorių, kuris komandai atitenka burtų keliu.

Kita vertus, Lietuvos karpininkų asociacijos prezidento Tomo Būdo teigimu, vargu, ar kas nors būtų savo noru pasitraukęs iš varžybų, nes pirmasis nacionalinio karpių meškeriojimo turnyro etapas – pats svarbiausias varžantis dėl teisės vykti į pasaulio čempionatą, kurį tarptautinė karpių meškeriojimo federacija FIPSed šiemet rengia Rumunijoje, garsėjančioje vandens telkiniais, kuriuose karpiai natūraliomis sąlygomis išauga labai stambūs. Tad ten yra visi šansai sumušti pasaulio rekordą. Lietuvos karpių meškeriotojai kasmet dalyvauja pasaulio čempionate.

Lietuvos karpių meškeriotojai kasmet dalyvauja pasaulio čempionate.

Šiemet pirmojo etapo atrankinėse varžybose dalyvavo 18 komandų iš įvairių šalies regionų ir svečiai iš Lenkijos. Penkių dienų laimikių kraitis – 41 karpis ir baltasis amūras, kurių bendras svoris – 363 kg, tad vienos sumeškeriotos žuvies vidutinis svoris – 8,805 kg, o tai rodo, kad mūsų šalyje turime vandens telkinį, atitinkantį tarptautinius standartus.

Didžiausią žuvį, svėrusią 18,650 kg, sumeškeriojo Darius ir Modestas Grigaičiai iš komandos „Broliai rankelės“. Jiems atiteko prizas už didžiausią turnyre sugautą žuvį ir naujas Ilgio ežero rekordas, nes iki šiol didžiausia šiame ežere per varžybas sugauta įskaitinė žuvis svėrė 18,600 kg. Tiesa, tai ne pati didžiausia šiame ežere sumeškeriota žuvis – čia yra ištrauktas 19,970 kg galiūnas.

Geriausiai pirmajame šalies karpių meškeriojimo čempionato etape pasirodė komanda „BH Team“ (Saulius Navickis ir Raimondas Jablonskis), kurios įskaitoje – 7 žuvys, svėrusios 56,450 kg, antrąją užėmė vos ne iki paskutinės turnyro minutės pirmavusi komanda „Paliūtis“ (Vilmantas Andžiulevičius ir Valerijus Belousas), kurie suviliojo 6 žuvis, svėrusias 53,850 kg, o trečioje – komanda „Swedcarp“ (Linas Rubys ir Sigitas Lokickas), kurių masalais susigundė 5 žuvys, svėrusios 43,900 kg.

Šių komandų nariai dabar turi didžiausius šansus patekti į pasaulio karpių meškeriojimo čempionatą. Mūsų šalies nacionalinę rinktinę sudarys šeši geriausi meškeriotojai ir du atsarginiai dalyviai. Antrasis Lietuvos karpių meškeriojimo čempionato etapas vyks Arvydų tvenkiniuose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder