„Google Earth“ vyrui padėjo rasti jo šeimą

„Google Earth“ vyrui padėjo rasti jo šeimą

Vyras, kuris buvo atskirtas nuo šeimos vaikystėje, susirado savo mamą per internetinę programą „Google Earth“.

Būdamas penkerių metų Saroo Brierley važiavo traukiniu iš Kalkutos ir užsnūdo. Berniukas tikėjosi, kad jo brolis jį pažadins, tačiau taip neįvyko ir penkiametis po 14 valandų miego prabudo nepažįstamame mieste.

Pasiklydęs vaikas neberadokelio atgal ir klaidžiojo gatvėmis, kol pateko į našlaičių prieglaudą. Vėliau jis buvo įvaikintas ir iškeliavo gyventi iš Indijos į Australiją, rašo telegraph.co.uk.

Dabar jau 31 metų vyras norėjo surasti savo šeimą, tačiau neprisiminė savo gimtojo miesto pavadinimo. Naudodamasis „Google Earth“ programa jis peržiūrėjo daugybę nuotraukų, tikėdamasis rasti tas vietas, kurias prisimena.

Norėdamas sumažinti paieškos lauką S. Brierley apskaičiavo atstumus, kuriuos galėjo įveikti traukinys per tas 14 valandų, kai jis miegojo. Paieška susiaurėjo iki 1200 km. Pagal žemėlapį vyras nustatė, kad jo šeima turėjo gyventi Khandwa miestelyje.

„Apžiūrėjau visą teritoriją, pradėjau ieškoti nuo krioklio, prie kurio mėgau žaisti“, – sako vyras.

S. Brierley nuvyko į Indiją ir sužinojo, kad jo šeima persikraustė į kitą vietą, tačiau kaimynai prisiminė vyro mamą ir suorganizavo jų susitikimą.

„Paskutinį kartą, kai mačiau savo mamą prieš 25 metus, ji buvo graži 34 metų moteris. Laikas ją pakeitė, tačiau aš atpažinau jos veidą. Ji buvo tokia pat sutrikusi kaip ir aš – juk atsiradau jos namuose kaip vaiduoklis“, – pasakoja S. Brierley.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder