„Laisvės kelyje“ palaikymą Baltarusijai išreiškė ir žinomi žmonės: pasidalijo renginio akimirkomis

„Laisvės kelyje“ palaikymą Baltarusijai išreiškė ir žinomi žmonės: pasidalijo renginio akimirkomis

Rugpjūčio 23-iąją 50 tūkst. žmonių nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Baltarusijos sienos susikibo rankomis išreikšdami paramą laisvės siekiančiai Baltarusijai. „Laisvės kelyje“ dalyvavo ir žinomi Lietuvos žmonės, kurie palaikymo žodžiais ir įsimintinais kadrais pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Laisvės kelio“ metu nuo Vilniaus Katedros aikštės į orą pakilo oro balionas ir išskleidė specialiai „Laisvės keliui“ Roberto Kalinkino pasiūtą 15 metrų Baltarusijos vėliavą, važiavo kelių šimtų motociklininkų kolona ir dviratininkai.

Į renginį atvyko ir atlikėjas Stanislovas Stavickis-Stano.


Vilniaus Katedros aikštėje palaikymą Baltarusijai išreiškė ir dainininkas Donatas Montvydas su šeima.


Šiltais kadrais iš renginio vietos Palangoje pasidalijo ir verslininkė Daina Bosas. „Bunda jau Baltija!“ – prie šeimos nuotraukų rašė žinoma moteris.


Vilniuje palaikymą parodė ir influenceris Naglis Bierancas, kartu su juo ir aktoriai Toma Vaškevičiūtė bei Gytis Ivanauskas. „#freebelarus“, – feisbuke rašė N. Bierancas. 


Ši akcija buvo rengiama rugpjūčio 23 d., kaip ir Baltijos kelias, kai 1989 m. rugpjūčio 23-iąją į gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino susikibo daugiau kaip milijonas žmonių. Tuomet pasauliui buvo pasiųsta žinia apie Lietuvos, Latvijos ir Estijos siekį nutraukti sovietinę okupaciją ir atkurti nepriklausomybę. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder