Musulmonai Danijoje ignoruoja Kalėdas

Musulmonai Danijoje ignoruoja Kalėdas

Kalėdų švenčių nebus. Bent jau vienoje Kokedalio miestelio dalyje Danijoje, kur vietinėje taryboje daugumą turintys musulmonai nusprendė, kad Kalėdų iškilmės šiemet nebus organizuojamos. Tačiau musulmonų šventėms pinigų negailima, Vatikano radiją cituoja Tvn24.pl.

Paskutiniame tarybos posėdyje buvo paskelbta, kad turgaus aikštėje šiemet nebus pastatyta tradicinė kalėdinė elgė, miestui paprastai kainavusi apie 5–7 tūkst. Danijos kronų (apie 2,3–3,2 tūkst. Lt), skelbia 15min.lt.

Tuo tarpu projektą, pagal kurį neseniai buvo išleista 60 tūkst. kronų (apie 27,7 tūkst. Lt) rengiant islamišką Aukojimo šventę, daugumą miestelyje sudarantys musulmonai parėmė .

Situacija sudomino Danijos žiniasklaidą ir parlamentą. Vienas televizijos kanalas norėjo parengti reportažą apie musulmonų dominavimą miestelyje, bet jų automobilį užpuolė ir apvertė nežinomi asmenys. Taip pat žurnalistai buvo išvadinti „neonaciais“.

Situaciją pasiryžo išspręsti anoniminis geradarys, pažadėjęs sumokėti ir už eglutę, ir už šventinius renginius. Tačiau net ir tai nesumažino įtampos ir neatvėsino įsiplieskusių diskusijų dėl vietovės, kuri Danijos žiniasklaidoje neretai vadinama „getu“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder