Naujosios Zelandijos premjerė laukiasi pirmagimio

Naujosios Zelandijos premjerė laukiasi pirmagimio

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern laukiasi kūdikio. Mažylis pasaulio šviesą turėtų išvysti birželį. Tai bus pirmasis 37 metų politikės ir jos partnerio Clarke'o Gayfordo vaikas. „Mes abu esame tikrai laimingi, - Velingtone pranešė Leiboristų partijos pirmininkė. - Mes norėjome šeimos, bet nebuvome tikri, ar mums pavyks. Todėl žinia yra netikėta ir nuostabi“.

J. Ardern, kuri vadovauja vyriausybei tik nuo spalio, paskelbė, kad po gimdymo šešioms savaitėms darys pertrauką. Tuo metu ją pavaduos vicepremjeras Winstonas Petersas. Namuose vaikeliu esą daugiausiai rūpinsis C. Gayfordas, kuris yra žurnalistas. „Aš būsiu ministrė pirmininkė ir mama“, - rašė politikė tviteryje.

Nėščios vyriausybės vadovės užsienio politikoje yra retas reiškinys. Tačiau J. Ardern yra ne pirmoji premjerė, susilaukusi kūdikio eidama pareigas. 1989-aisias antrą savo vaiką pagimdė tuometinė Pakistano premjerė Benazir Bhutto. Jos vyriausioji duktė Bakhtawar buvo pirmasis vaikas, kurio motina gimdė būdama ministrė pirmininkė. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder