Nelaiminga meilė vyrus ir moteris žeidžia skirtingai

Nelaiminga meilė vyrus ir moteris žeidžia skirtingai

Moterims meilė, tiksliau jos trūkumas – skaudesnis dalykas nei vyrams. Dabar tai – jau moksliškai įrodytas faktas.

Amerikiečių sociologai iš Naujosios Meksikos universiteto atliko tyrimus, kuriuose dalyvavo 5300 moksleivių. Tyrimo tikslas buvo išsiaiškinti, kaip stipriai mergaitės mokinės išgyvena meilės dramas.

Paaiškėjo, kad mergaitėms, skirtingai nuo berniukų, nelaiminga meilė sukelia psichikos sutrikimų, sunkią depresiją, minčių apie savižudybę ir net paskatina bandymus nusižudyti.

Pirmieji mergaičių meilės romanai būna susiję su savojo identiteto paieškomis. Pagal pirmąsias meilės sėkmes ar nesėkmes mergaitė nustato savo vertę, nusprendžia, ar ji graži, ar ne. Todėl mergaičių reakcija į meilės nesėkmes būna tokia stipri.

O berniukams nesėkmingi meilės bandymai nebūna tokie emocionaliai žlugdantys.

Paradoksas, bet vyresniame amžiuje moteris tik išlošia iš išsiskyrimo su vyru. Tokią išvadą padarė rusų sociologai. Išsivadavusi mergina tampa mažiau prislėgta buities rūpesčių, gali pati disponuoti savo pajamomis, daugiau dėmesio ir pinigų skirti sau.

Kita vertus, anaiptol ne visos moterys sugeba tinkamai įvertinti išsiskyrimo privalumus. Visuomenės klijuojamos etiketės „vieniša moteris“ trukdo išsiskyrusioms pasinaudoti savo naujos padėties privalumais, verčia skubiai ieškoti naujo vyro naujiems santykiams.

Apgailestavimai ir savigrauža dėl sekso su „netinkamu partneriu“, kaip tvirtina amerikiečių mokslininkai iš Teksaso universiteto, būdingesni moterims nei vyrams. Palyginkite statistikos duomenis: 23 proc. moterų gailisi dėl to, kad tapo neištikimos savo nuolatiniam partneriui, o 20 proc. moterų apgailestauja, kad per greitai „atsidūrė lovoje“.

Vyriška statistika: 27 proc. vyrų gailisi, kad turėjo per mažai sekso partnerių, 23 proc. stipriosios lyties atstovų apgailestauja, kad per mažai eksperimentavo užsiimdami lytiniais santykiais.

Tiesa, mokslininkai bando paaiškinti šį skirtumą fiziologiniais aspektais. Anot jų, prigimtis verčia vyrus turėti kuo daugiau partnerių, kad išsaugotų rūšį. Moterims lieka emocijos ir ta pati iki šiol mokslo galutinai neištirta žudanti meilė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder