Nori atsikratyti antsvorio - ribok tik riebalus

Nori atsikratyti antsvorio - ribok tik riebalus

Kaip sumažinti kūno svorį ir neištiesti kojų? Tai padaryti padės paprasčiausia dieta, kurią ir dieta pavadinti sunku. Mat visainereikia mažinti maisto kiekio ir įvairovės, tai yra kankintis dėl neprivalgymo. Reikia tik valgyti truputį mažiau riebalų negu įprastai.

Kaip praneša populiarus mokslo žurnalas "New Scientist", tokius paradoksalius rezultatus gavo britų mokslininkai iš Rytų Anglijos universiteto, vadovaujami Li Huperio (Lee Hooper). Jie išanalizavo 43 savo kolegų tyrimų, kuriais buvo analizuojamas populiarių dietų efektyvumas, rezultatus. Iš viso buvo patikrinta 75 tūkst. žmonių iš išsivysčiusių šalių, kurie pasirinkto mitybos plano laikėsi ne trumpiau kaip pusmetį. Jie buvo stebimi vidutiniškai 6 metus.

Pasirodė, kad stabilių rezultatų mažinant svorį pasiekė pirmiausia tie, kurie tiesiog mažiau vartojo riebaus maisto, o šiaip savęs nevaržė - maitinosi įprastai, ir net valgydavo saldainių, uogienės, sausainių, šokolado. Be to, nereikėjo griežtai riboti ir riebaus maisto. Pavyzdžiui, sumažinti svorį maždaug 2 kg pavykdavo riebalų kiekį sumažinus vidutiniškai 10 proc. Tai yra suvalgius ne puskilogramį lašinių per mėnesį, o 450 g. Atitinkamai rezultatas bus geresnis su savimi elgiantis griežčiau. Bet visiškai atsisakyti riebaus maisto neleistina, mat gali sutrikti medžiagų apykaita.

Britų mokslininkai savo analitinį tyrimą atliko užsakius Pasaulio sveikatos organizacijai, kuri aiškinosi, koks riebalų kiekis organizmui yra optimalus. Iš esmės aptiktasis efektas buvo šalutinis, bet įdomesnis už pagrindinį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder