"Oskarų" ceremonijoje - kino juostos "Karaliaus kalba" triumfas

"Oskarų" ceremonijoje - kino juostos "Karaliaus kalba" triumfas

Jungtinės Karalystė kūrėjų filmas "Karaliaus kalba" ("The King's Speech") per "Oskarų" teikimo ceremoniją buvo pripažintas geriausių metu filmu, o jame pagrindinį vaidmenį sukūręs Kolinas Firtas (Colin Firth) - geriausiu aktoriumi, pranešė BBC.

"Karaliaus kalbos" režisierius Tomas Huperis (Tom Hooper) pelnė geriausio režisierius vardą, o šio filmo scenarijus taip pat buvo pripažintas geriausiu.

Kino juosta "Socialinis tinklas", kuri taip pat pretendavo į geriausio metų filmo vardą, gavo apdovanojimą už geriausią adaptuotą scenarijų.

Filme "Juodoji gulbė" ("Black Swan") suvaidinusi Natali Portman (Portman) pripažinta geriausia aktore.

Britų aktoriai Kristianas Beilas (Christian Bale) ir Melisa Leo (Melissa Leo) buvo pripažinti geriausiais antro plano aktoriais už vaidmenis filme "Kovotojas" ("The Fighter").

K. Firtas, kuris buvo laikomas realiausiu kandidatu į geriausio metų aktoriaus vardą už mikčiojančio karaliaus Džordžo VI vaidmenį, pajuokavo: "Jaučiu, kad ką tik pakilau karjeros laiptais".

Mokslinės fantastikos filmas "Pradžia" ("Inception") laimėjo keturis apdovanojimus už kinematografiją, vaizdo efektus, garso derinimą ir garso montažą, o "Alisa stebuklų šalyje" ("Alice in Wonderland") gavo du "Oskarus" už meninį pateikimą ir kostiumų dizainą. "Oskaras" už geriausią grimą atiteko filmui "Vilkolakis" ("The Wolfman").

Danų filmas "Geresniame gyvenime" ("In a Better World") buvo pripažintas geriausiu filmu užsienio kalba.

Geriausio animacinio filmo apdovanojimas įteiktas "Žaislų istorija 3" ("Toy Story 3") kūrėjams.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder