* Nupjaukite nulūžusias, nudžiūvusias vaismedžių šakas, pjūvių vietas užtepkite sodo tepalu.
* Pašalinkite jaunų medelių ūglius, kurie auga į vidinę pusę.
* Kaulavaisinius medelius (slyvas, vyšnias) pasodinkite prieš sprogstant pumpurams. Duobes paruoškite likus 2-3 savaitėms iki sodinimo.
* Medžius ir krūmus tręškite kompostu arba mineralinėmis trąšomis.
* Patręškite daugiametes prieskonines daržoves.
* Mineralinėmis trąšomis patręškite gėlyną.
* Gėlyne dalinimo būdu galite dauginti levandas.
* Nešildomame šiltnamyje, uždengtame polietileno plėvele, sėkite ankstyvąsias žalumynines daržoves.
Į SVEIKATĄ. Sula leidžiama dar nesprogus medžiams. Įpjaukite medžio kamieną, ir jei iš pjūvio gausiai tekės sula - laikas ją tekinti. Klevai sulos duoda anksčiau nei beržai (šie paprastai tekinami balandį). |
* Nuo vejos paviršiaus nugrėbkite likusius lapus, nudžiūvusią žolę, užberkite duobes, išlyginkite kupstus.
* Prisipjaukite vytelių žirniams, vijoklinėms pupelėms.
* Jurginų gumbus suneškite į šiltesnę vietą ir apiberkite durpėmis.
* Sėkite vienmečius augalus į dėžutes, laikykite šiltoje šviesioje patalpoje.
* Augalai, pasėti į vazonėlius vasarį, jau tikriausiai išleido daigus. Padėkite juos į šiltą ir šviesią vietą. Reguliariai, tačiau negausiai juos paliekite. Gegužę šiuos augalus bus galima persodinti.
* Ruoškitės sodinti spygliuočius, vynuoges, daiginti buves.
* Pridenkite nuo saulės rododendrus.
* Dirvą patręškite beržo pelenais.
* Kambarines gėles laistykite gausiau, patręškite, jei reikia - persodinkite.
GERKITE arbatą iš susmulkintų vyšnių, juodųjų serbentų šakelių, pušų ir beržo pumpurų. Juose - daugybė mūsų organizmui reikalingų medžiagų. |
* Pomidorų ir agurkų sėjos laikas labai priklauso nuo to, kokiame šiltnamyje jie bus auginami. Jei pomidorai auginami nešildomame šiltnamyje, sėjami kovo viduryje, jei po priedangomis - pabaigoje.
* Dekoratyvinių krūmų (gudobelių, pūslenių, sidabrakrūmių, lanksvų, sedulų, raugerškių etc.) dabar nereikia genėti. Tai daryti reikia arba vasarį, arba jau po žydėjimo. Jei nugenėsite prieš pat žydėjimą - žiedų nebus.
NAUDINGAS PATARIMAS
Kaip užraugti sulą?
* Paimkite trilitrinį stiklainį sulos, įberkite šaukštą cukraus, 10 šaukštų razinų, įspauskite citrinos sulčių, supilkite į butelį ir gerai sumaišykite.
* Įmeskite į sulą ruginės duonos, serbentų šakelių, ant viršaus užpilkite avižų (apie 5 cm storio sluoksnį) ir pridenkite plona drobule. Avižos sudygs ir sudarys apsauginį sluoksnį, po kuriuo sula surūgs.
Rašyti komentarą