Raudonos lūpos priverčia vyrus išlaidauti

Raudonos lūpos priverčia vyrus išlaidauti

Raudonos spalvos lūpų dažai, be abejonės veikia vyrus. Tai patvirtina ir faktas, jog padavėjos raudonai pasidažiusios lūpas, iš vyrų gauna daugiau arbatpinigių, praneša „The Toronto Sun“.

Šis atradimas buvo padarytas mokslininkų Nikolo Gegeno ir Selin Džeikob iš Pietų Bretanės universiteto. Jie atliko bandymą paprašydami kavinės padavėjų pasidažyti raudonos, rausvos bei rudos spalvos lūpdažiais arba iš vis jų nedažyti. Eksperimentas vyko trijuose restoranose Prancūzijos mieste Vane, jo metu buvo aptarnauti 447 lankytojai.

Prancūzijoje arbatpinigiai yra paliekami gana vangiai, kadangi į sąskaitą jau būna įtrauktas 12% aptarnavimo mokestis. Tarptautinėje svetingumo vadybos ataskaitoje pranešama, jog padavėjų išvaizda neturi įtakos klientėms moterims, tačiau to negalima pasakyti apie vyrus, rašo portalas 15min.lt.

Pasak mokslininkų, raudona lūpų spalva asocijuojasi su estrogenu – seksualinio susijaudinimo ir sveikatos rodikliu. Todėl raudonas lūpdažis sukuria teigiamą moteris įspūdį ir taip paskatina vyrus dosniau palikti arbatpinigių ryškioms padavėjoms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder