Seksologai įvardija, kas artina skyrybas

Seksologai įvardija, kas artina skyrybas

Vieno sutuoktinių seksualinis nepasitenkinimas gali tapti problema, kurios neišsprendus vargu ar pavyks išvengti skyrybų. Seksologai pataria atkreipti dėmesį į 6 nerimo signalus.

Sekso nebuvimas 

Intymaus ryšio poroje nėra, jei partneriai fiziškai suartėja mažiau nei dešimt kartų per metus. Daugelyje porų intymaus ryšio nebuvimas partnerius atitolina vienas nuo kito. Seksologė Sari Kuper pabrėžia: partneriai tampa svetimi.

Dažnai jie vengia ne tik sekso, bet ir kartu spręsti problemas. Visa tai tik gilina vienišumo ir izoliacijos jausmą. „Kai pora apsilanko pas mane, padedu suvokti problemą nė vieno nekaltindama.

Partneris, kuris kenčia be sekso, turi žengti pirmą žingsnį: pasakyti, kaip ilgisi artumo su mylimu žmogumi. Tokia taktika daug geresnė nei priekaištai ar pyktis“, - teigia specialistė.
 
2. Abejojimas patrauklumu 

Moteris turi jaustis patraukli ir geidžiama. Tyrėja, nagrinėjanti lytinio gyvenimo sferą, Marta Mina teigia: „Moteriai jaustis patraukliai prilygsta orgazmui.“

Jai antrina seksologė Lora Watson: „Jeigu vyras nesugeba moters įtikinti jos patrauklumu, intymus gyvenimas gęsta. Problemą padeda spręsti vienas kito poreikių išsiaiškinimas. Kuo daugiau ir kokybiškiau pora bendrauja, tuo geresnis bus jų seksas.“
 
3. Pasitikėjimo praradimas

Dėl neištikimybės prarastą pasitikėjimą susigrąžinti nelengva, o atgaivinti seksualinį ryšį dar sunkiau. S.Kuper teigia, kad neištikimam buvusiam partneriui teks pasistengti, jei nori atgauti pasitikėjimą.

Kitam gi reikia suvokti, kas lėmė partnerio neištikimybę. Dažnai poroms tenka iš naujo sudaryti „seksualinį kontraktą“, kad būtų įsisąmoninti poreikiai, į kuriuos anksčiau nebuvo atsižvelgta.
 
4. Fizinės traukos nebuvimas 

Seksologai teigia, kad fizinio patrauklumo praradimas gali pakenti ilgai kartu gyvenančios poros santykiams. Aišku, stresas darbe, buities rūpesčiai ir kiti reikalai palieka savo pėdsaką.

Vis dėlto žmonės, kuriems jų parneris nebėra fiziškai patrauklus, tai priima kaip ženklą, kad šiam nebėra svarbu jų santykiai.
 
5. Liga kaip pasiteisinimas

Poros nustoja mylėtis dėl įvairių priežasčių, įskaitant ir fiziologines problemas: priešlaikė ejakuliacija, skausmas lytinio akto metu. Seksologė Seleta Hiršman siūlo ne tik kreiptis į gydytoją, bet ir analizuoti emocinę problemos pusę.

Jeigu sekso ar santykių problemas esate linkę pateisinti fiziologinėmis priežastimis, verta susimąstyti. Jūs akcentuojate sveikatos būklę, bet vengiate aptarti seksualinius ir emocinius poreikius.
 
6. Nesutampantys temperamentai

Daugelio porų seksualinis temperamentas nesutampa, tai yra vienam sekso reikia daugiau, kitam – mažiau. Partneris, kuriam sekso reikia mažiau, ima kontroliuoti poros seksualinį gyvenimą.

„Jeigu į šią problemą nebus atkreiptas dėmesys, skyrybų ar neištikimybės rizika stipriai padidėja, - aiškina seksologė Megan Fleming. – Aktyvesnio seksualinio temperamento partneris tiesiog nenori taip gyventi.

Tuokdamasis jis nesirinko susilaikymo ir nuolankumo kelio. Tad laukite momento, kai jis atsidurs aklagatvyje. Sumažėjusio libido problemos sudėtingos, tačiau tikrai išsprendžiamos.“

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder