Šiaurės Korėja pagrasino karu JAV dėl filmo apie Kim Čen Uną

Šiaurės Korėja pagrasino karu JAV dėl filmo apie Kim Čen Uną

Šiaurės Korėja pagrasino "negailestingu" atsaku, jeigu bus pristatyta Holivudo kino juosta apie Kim Čen Uno (Kim Jong-un) nužudymą, skelbia BBC.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas, kurį cituoja valstybinė žiniasklaida, teigė, kad filmo pasirodymas kino teatruose bus "karo aktas".

Atstovas nenurodė filmo pavadinimo, tačiau spalį planuojama pristatyti panašaus siužeto Holivudo kino juostą "Interviu" (The Interview). Veiksmo komedijoje vaidmenis atlieka Holivudo aktoriai Džeimsas Frankas (James Franco) ir Setas Rodženas (Seth Rogen).

Filme pasakojama, kaip pokalbių laidos vedėjas ir jos prodiuseris susitaria dėl interviu su Kim Čen Unu. Tačiau apie tai sužinojusi JAV Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) paprašo jų nužudyti Šiaurės Korėjos lyderį.

"Youtube" paskelbtame filmo anonse rodomas į Kim Čen Uną panašus aktorius bei kovų scenos, kuriose, kaip manoma, - Šiaurės Korėjos tankai ir sraigtasparniai, taip pat įvykdomas branduolinės raketos paleidimas.

"Sukūrimas ir pristatymas filmo, kurio siužetas įžeidžia mūsų aukščiausią lyderį, yra akivaizdus terorizmo ir karo aktas. Tai nebus toleruojama, - sakė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas. - Jeigu JAV administracija leis rodyti filmą, bus imtasi negailestingų atsakomųjų priemonių".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder