Skrydis atšauktas dėl pelytės

Skrydis atšauktas dėl pelytės

Prieš pat pradedant laipinti keleivius į lėktuvą, skrendantį reisu „Stokholmas – Čikaga“, dėl salone pastebėtos pelytės reisas buvo anuliuotas.

SAS Airbus 330 modelio lėktuvui, turėjusiam skraidinti 250 keleivių, buvo nuspręsta neleisti pakilti dėl pavojaus, kurį gali sukelti toks, rodosi, menkutis padarėlis kaip pelė.

Dėl šio graužiko, kurį keleiviai juokaudami praminė „pačia brangiausia pele žmonijos istorijoje“, kilo tikrai nemažas chaosas. Baiminantis, kad peliukas ne tik sukels diskomfortą lėktuvo keleiviams, bet ir pragrauš svarbius orlaivio kabelius, visa lėktuvo įgula buvo kaipmat sukelta ant kojų, kiekviename kampe pristatyta begalės spąstų. Vis dėlto šis mažas, bet gudrus padaras į juos nepakliuvo – jo sučiupti taip ir nepavyko.

Iš Švedijos į Čikagą skristi planavusiems keliautojams visomis pastangomis buvo mėginama rasti vietos kituose skrydžiuose, tačiau tai irgi nebuvo lengva.

Kaip pasakojo du amerikiečių keliautojai, įsivėlę į šį nuotykį, jiems kito skrydžio teko laukti daugiau nei penkias valandas, rašo bbc.co.uk.

Beje, tai nėra vienintelis atvejis, kai lėktuvų skrydžius sutrikdo būtent graužikai. Pastebėjus pelių, 2009 metų lapkritį taip pat buvo atšaukti du Delta lėktuvų skrydžiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder