Sostinės aikštėje - stebuklingas televizorius

Sostinės aikštėje - stebuklingas televizorius

Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje žiemos švenčių proga atsirado stebuklingas televizorius - jame galima pamatyti save kartu su neįtikėtinai "gyvais" animaciniais personažais Nykštuku ir Fėja. Juos čia įkurdino naujųjų medijų kūrėjai "Gluk Media".

Papildytos realybės (ang. augmented reality) instaliacija Kalėdų ir Naujųjų metų proga sukurta Vilniaus miesto savivaldybės kvietimu, teigiama "Gluk Media" pranešime. Pirmą kartą Lietuvoje papildomas realybės sprendimas demonstruojamas tokio didelio formato ekrane. Vilniečiai ir miesto svečiai ekrane mato ne tik tiesioginę V. Kudirkos aikštės transliaciją, bet ir neįtikėtiną 3D personažų animaciją, kurios realybėje nėra.

Vilniečių reakcijos - pačios įvairiausios, bet visuomet pozityvios. Nuo natūralaus bandymo paliesti, apkabinti bei paglostyti animacinius herojus iki skambučių artimiesiems ir raginimo įsijungti televizorius, nes mano, kad yra tiesioginiame eteryje.

Pernai "Gluk Media" komandos sukurta instaliacija Katedros aikštėje per 6 dienas sulaukė daugiau nei 170 tūkst. lankytojų. Ant Katedros pastato sekta animacinė pasaka sudomino ir vieną svarbiausių pasaulio naujienų agentūrų "Reuters". Žurnalistai, susižavėję kvepiančia šventine 4D pasaka, įdomiausiai bei gražiausiai Kalėdoms pasipuošusių pasaulio miestų dešimtuke Vilniui skyrė 7-ąją vietą ir rekomendavo mūsų sostinėje šventiniu laikotarpiu apsilankyti ir šiemet.

Vilniuje įsikūrusi naujųjų medijų kūrėjų komanda yra pristačiusi ne vieną unikalų viešąsias erdves atgaivinusį ir miestiečius pradžiuginusį projektą Lietuvoje bei užsienio šalyse - JAV, Kazachstane, Azerbaidžane, Gruzijoje, Belgijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Baltarusijoje.

Su tokiais prekių ženklais, kaip "Coca Cola", "McDonalds", "Kraft foods", "Absolut", "Tele2", "Velcom", "DnB", "Bank of Georgia" bendradarbiaujančios kompanijos planuose - papildytos realybės projektai medicinos ir švietimo srityse.

"Gluk Media" instaliacija V. Kudirkos aikštėje veiks iki sekmadienio, tad vilniečiai pasaulyje ir Lietuvoje sparčiai populiarėjančių naujųjų technologijų kuriamų įspūdžių pasisemti kviečiami dar du vakarus - šeštadienį ir sekmadienį nuo 19 iki 21 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder