Vengrijos vyriausybė sugalvojo didinti porų skaičių šalyje

Vengrijos vyriausybė sugalvojo didinti porų skaičių šalyje

Vengrijos vyriausybė sugalvojo neįprastą būdą padidinti laimingų jaunimo porų šalyje skaičių. Idėjos kritikai sako, kad pasiūlymas kiek senamadiškas bei kvepia valdžios kišimusi į privatų žmonių gyvenimą.

Pagal paskutinius vengrų apklausos duomenis, 90 proc. vyrų ir beveik tiek pat moterų, jaunesnių nei 30 metų, Vengrijoje yra vieniši. Dešiniųjų vyriausybė mano, kad jaunimui trūksta laiko ir galimybių susirasti partnerį, tad politikai sugalvojo organizuoti valstybės rengiamus šokių vakarėlius, kur vengrų jaunuoliai galėtų susirasti porą.

Vakarėlių serijoje, pavadintoje „Ar galėčiau pakviesti šokti?“ galima trepsėti ne tik vengrų liaudies šokius ar žengti pirmuosius baleto žingsnelius, tačiau ir trankiai bumpsėti pagal rokenrolą ar intymiai griebti į glėbį savo naująjį pažįstamą vedant jį tango ritmu. Tačiau rodos, kad tokie šokiai daugiausia pritraukia tuos, kurie pagal apklausas jau turi turėti ne tik poras, bet ir vaikų. O jaunieji pirmųjų šokių dalyviai sako, kad idėja gal ir visai nieko, tik nenusileidusi saulė trukdo drąsiau pažvelgti partneriui į akis. O ir pastarųjų maža.

Pinigų šokiai suryja ne tiek ir daug – vyriausybė vakarėlių serijai Budapešte investavo tik 35 tūkst. eurų. Baisu tik tai, kad šokiai niekaip nepervilios lankytojų iš naktinių Budapešto klubų. O pažintys ten, kaip bebūtų keista, vengrų populiacijos nedidina.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder