Žvaigždžių košmaras vandens karalystėje

Žvaigždžių košmaras vandens karalystėje

Baimė yra paaiškinamas ir net suprantamas jausmas. Mokslininkas Jean Deluimo, pripažintas ekspertas fobijų srityje, pabrėžė, kad bijoti tiesiog būtina. Tai veiksmingiausias būdas užbėgti pavojui už akių. Bet pavojų esama įvairių.

Baimė stipresnė už baimę

Lašas po lašo stūmė nuo savęs vandens baimę Russelas Krowe, kai jam teko vaidinti jūrų vilką. Begalinė jūrligės baimė aktorių apniko po vaikystėje patirtos psichologinės traumos, kai pasibaigus degalams teko ilgai plūduriuoti valtyje vidur jūros, baiminantis dėl savo gyvybės.

Žinodamas šią savo silpnybę, R.Krou prieš pradėdamas filmuotis prisivertė jachta nuplaukti šimtus mylių išilgai pietinės Australijos pakrantės. Tačiau tai menkai tepadėjo, tad teko ryti specialias tabletes. Kai prasidėjo filmavimas, iškilo dar viena problema: jam buvo kankinamai sunku ropštis į stiebą, nes aukščio jis bijo dar labiau negu vandens. Tad bebaimį jūrų šeimininką vaidinančiam aktoriui teko sukaupti visą valią ir drąsą. Savo pavyzdžiu jis kartais net padrąsindavo kolegas, vengiančius sliuogti stiebu.

Undinėlės vaidmens nesiūlykit

Kadaise žymi Holivudo aktorė Audrey Hepburn savo knygoje rašė: „Būdama aštuonerių vos nenuskendau maudydamasi tvenkinyje. Nuplaukusi toliau įsipainiojau į vandeny augančias žoles. Jos apipynė mano rankas ir kojas, tempė žemyn, ir aš pradėjau springti. Ant kranto nieko nebuvo, nors visu balsu šaukiausi pagalbos. Šiaip ne taip išsikapsčiau. Bet nuo to laiko visą gyvenimą mane kankina tas pats naktinis košmaras - mane visą užliejanti banga“.

Istorija kartojasi

Keistas sutapimas: ekranizuojant „Odri Hepbern istoriją“ pagrindinį vaidmenį suvaidino Jennifer Love Hewit, kuri irgi nuo vaikystės bijo vandens.

Užgniaužti savo vaikiškas baimes aktorei teko statant filmą „Smokingas“. Vienai „vandens“ scenų prireikė daug dublių iš įvairių pozicijų, tad aktorei teko visą dieną praleisti baseine, jame pagal režisieriaus komandą ją reguliariai panardindavo po vandeniu. Jos partneris - legendinis Jacky Chanas šioje scenoje nevaidino, bet nuo kranto kaip įmanydamas drąsino Dženifer.

Liūtas kiškio širdimi

O kad kas būtų žinojęs, kas tuo metu darėsi Chano širdyje!

Tarptautinių kaskadininkų apdovanojimų laimėtojas, kung fu meistras ir tiesiog geras aktorius J.Chanas yra prisipažinęs, kad pats bijo vandens!


„Aš nedraugauju su vandeniu. Jis mane visados baugina. Vanduo man sukelia diskomfortą. Filmuojant „Šanchajaus riterius“ teko kyboti žemyn galva virš vandens - jaučiausi klaikiai“, - pareiškė nenugalimasis J.Chanas viename interviu.

Baisiausia, kas būna - lietus

Michelle Pfeiffer taip pat bijo šios paslaptingos stichijos, nors augo vandenyno pakrantėje, ir puikiai plaukia. „Būdama netoli paplūdimio jaučiu, kaip susidaro ir atsirita didžiulė banga, - prisipažino aktorė. - Aš nuolat naršau po internetą ir stebiu pranešimus apie artėjančias audras. Jei man reikia važiuoti ten, kur uraganai kartais niokoja pakrantę, visada iš anksto ištyrinėju visus atsitraukimo kelius“.

Belieka stebėtis, kaip aktorė sutiko filmuotis juostoje „Ką slepia lietus“, nes pagal scenarijų jai ne kartą teko ne tik plaukti, bet ir skęsti.

Winona Ryder bijo net prisiartinti prie vandens, nes būdama 12-os vos nenuskendo. „Mane pagriebė atoslūgio banga, ir aš gana ilgai išbuvau po vandeniu, - prisimena kino žvaigždė. - Kai gelbėtojas mane ištraukė, jau buvau be sąmonės. Teko daryti dirbtinį kvėpavimą...“

Ši fobija net sutrukdė V.Raider filmuotis „Titanike“. Bet išrankus visą gyvenimą nebūsi, todėl aktorė, nors ir labai nenoriai, sutiko vaidinti vienoje juostoje „Svetimas“ serijų - jos herojei teko nardyti ir plaukti po vandeniu. Filmuojant šiuos epizodus šalia Vainonos sukinėdavosi keli gelbėtojai.

Hidrofobijos neišvengė ir Carmen Electra, ir Alyssa Milano. Kristina Riči vandens nebijo, bet įlipus į baseiną jai vis atrodo, kad tuoj tuoj atsidarys mažos slaptos durelės ir pro jas išslys ryklys!

Viena iš nedaugelio

Ashtonas Kutcheris, kuris vaidino gelbėtoją viename Holivudo filmų, irgi niekada nemėgo vandens ir plaukti moka tik kaip šuniukas. Profesija privertė jį kelias valandas tupėti šaltame vandenyje, tad dabar jo pasišlykštėjimas vandens procedūromis dar padidėjo. Jis nebenori lįsti net į vonią!

O mistinio serialo apie meną likti gyviems žvaigždė Evandželina Lili sugebėjo atsikratyti įkyrios baimės. „Vaikystėje vos nepaskendau, - pasakojo ji. - Nuo tada prie vandens telkinių nė artyn neidavau. Nugalėti baimę padėjo atkaklumas ir nuolatinis darbas bandant keisti savo požiūrį“.

Kontraktų sąlygose kino žvaigždės, apniktos vienokių ar kitokių fobijų, atskirai pažymi, kur jos nesifilmuos už jokius pinigus. Tarkim, liftuose, lėktuvuose, zoologijos soduose.

Kažkas panašaus nutiko ir Natalie Wood, kuri paniškai bijojo vandens (ji 1981 m. nuskendo neaiškiomis aplinkybėmis). Galiausiai buvo įrengtas specialus baseinas, imituojantis ežero pakrantę ir vandens paviršių.

Parengta pagal užsienio spaudą

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder