Trumpos, bet įsimintinos išvykos kryptis: Varšuva – veiklos ras visa šeima

Trumpos, bet įsimintinos išvykos kryptis: Varšuva – veiklos ras visa šeima

Pats metas ruoštis pavasario išvykoms. Juk kelionės  ankstyvą pavasarį gali suteikti dar daugiau įspūdžių nei vasarą! Taip teigia tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas, kuris dalijasi patirtimi, kaip išvysti kitokį Varšuvos veidą.

Kur pavalgyti?

Išvykos Lenkijoje gali virsti gurmaniška fiesta. Kiekviename mieste rasite netikėtų vietų, kurios pranoks net ir Vakarų Europą. Visgi lenkiškus atradimus verta pradėti nuo sostinės ir tradicinės virtuvės.

Ar teko ragauti pierogi ir žurek? Pierogi – tai lenkiškų koldūnų variacija, kurie gali būti ir kepti, ir virti, o įdarų įvairovė – begalinė. Sriubos taip pat neįsivaizduojama Lenkijos kulinarinio paveldo dalis. Pirmiausiai paragaukite žurek – tai sriuba iš rūkytos mėsos nuoviro, kurioje rasite ir skirtingos mėsos gabalėlių, ir kiaušinių. Išbandyti tradicinių patiekalų užeikite Manufaktura Pierogów, „Zapiecek“, „Dom Polski“ ar „Gosciniec Polskie Pierogi“ – nenusivilsite.

Nepraleiskite progos Varšuvos senamiesčio širdyje išbandyti iškeptų pierogi. Vietinių gardžiausiais įvardijamus Varšuvoje krosnyje keptus virtinukus su įvairiausiais bei gardžiausiais įdarais atrasite restorane „Z Gara i Pieca“.

Jei tik liks laiko, užsukite ir į „Słoik“. Tai vieta, kurios interjere šiuolaikiškai atsiskleidžia šio regiono tradicijos – visa kavinė dekoruota įvairiausiais stiklainiais, juose pateikiamos net ir sriubos. Čia lauktuvėms galėsite įsigyti uogienių, įvairių marinuotų gėrybių, – praktiškais patarimais dalijasi tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas E. Pavlovas.

Kita unikali patirtis – „bar mleczny (pieno baras). Tokio tipo valgyklų galima atrasti visoje Lenkijoje – būtent toks maitinimo įstaigų formatas padės sutaupyti. Jokiu būdu nepralenkite  tokio tipo valgyklos pavadinimu „Bar Pod Barbakanem“. Sklando legendos, kad čia yra valgęs pats Dalai Lama! Tiesa, svarbu paminėti, kad užsakymai priimami lenkų kalba ir pieno baras dažniausiai dirba iki 16 val., bet kokia kelionė be autentiškos patirties?

Ką pamatyti?

Kadangi apžiūrėti Varšuvą iš apžvalgos aikštelių gali būti kiek vėsoka, verta pasidžiaugti naktine panorama. Įėjus į „Marriott“ viešbutį, kilkite į 40-ą aukštą. Šis vaizdas leidžia trumpam pasijusti it filme, ypač, jei lankysitės vėlai vakare-naktį. Žinoma, už tokį vaizdą teks ir susimokėti. Įėjimo mokesčio nėra, bet vis dėlto tai – prabangus baras. Nealkoholinių kokteilių kainos prasideda nuo 10 Eur. Tiesa, iki 19 val. kartais būna taikoma 50 procentų nuolaida, tačiau ir vaizdas tuomet dar ne toks įspūdingas, ir ši akcija galioja ne visuomet.

Na, o dieną praleiskite aktyviai! „Jei dar nebuvote, apsilankykite Koperniko muziejuje. Čia ne tik susipažinsite su įdomiai pateiktomis mokslo subtilybėmis, bet ir turėsite galimybę atlikti įvairių psichologinių tekstų, kurie padės geriau pažinti draugus ar antrąsias puses. O kur dar įvairiausios pramogos: galimybė išpūsti žmogaus dydžio burbulus, patyrimas, koks jausmas apima esant 6 balų žemės drebėjimui pagal Richterio skalę ar net robotų teatras.

Taip pat išbandykite ir dažnai turistų neatrandamas pramogas: „Keret House“ – tai yra pats siauriausias namas pasaulyje, įspraustas tarp dviejų didžiulių namų. Šio namo plotis tesiekia 71 centimetrą ir jame atvaizduota, kaip tokio dydžio name gali tilpti viskas, ko reikia pilnaverčiam gyvenimui; jei mėgstate vaikštinėti ir žvarbiu oru, būtinai apsilankykite Łazienki parke, o ieškantiems netikėtų pramogų tikrai patiks Neonų muziejus. Be to, visuomet verta leistis į nemokamą pasivaikščiojimo turą – būtent čia gidas atskleis, kur Varšuvoje galima išvysti Kopenhagos undinėlės sesę ir kitų neatrastų šio miesto brangakmenių, – vertingais patarimais dalijasi kelionių ekspertas E. Pavlovas, primindamas, kad į kelionę vykstant autobusu ir  pasirinkus „Šeimos bilieto“ nuolaidą, bilietams galima sutaupyti net iki 40 % .

Kur apsistoti?  

Viešbutis „iBis Warszawa Centrum“ – kiek tolėliau nuo miesto centro, bet pasižymintis kainos ir kokybės santykiu. Norintiems kuo daugiau laiko praleisti pačioje Varšuvos širdyje, šis prekės ženklas yra įsteigęs ir viešbutį centre – „iBis Warszawa Stare Miasto“.

„Golden Tulip“ viešbutis taip pat yra pačiame miesto centre, tačiau tikrai nenuskriaus norinčių sutaupyti. Ir, žinoma, kaip jau be lietuvių pamėgto „InterContinental Warsaw“, kuris išsiskiria įspūdingais panoraminiais vaizdais tiek iš kambarių, tiek iš SPA zonos su įspūdingu baseinu.

„Varšuva puikus miestas trumpam pakeisti aplinkai ir pabėgti nuo rutinos, o kelionę suplanuoti labai paprasta, nes autobusai išvyksta kelis kartus per dieną“, – pridūrė kelionių autobusu organizatorius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder