Jeigu rytais sunku keltis

Jeigu rytais sunku keltis

Laiku pabusti ryte kai kuriems žmonėms - neįmanoma misija, o kėlimasis - tikra kančia. Kaip padėti sau?

1. Jeigu nuolat pramiegate, žadintuvą iš vakaro pasidėkite tinkamoje vietoje - kitame miegamojo kampe ar net kitame kambaryje. Tai padės greičiau atsikelti iš lovos.

2. Daug reikšmės turi žadintuvo garsas. Pernelyg triukšmingas, šaižus ne tik pažadins, bet ir išgąsdins. Geriausia, kad rytais jus žadintų širdžiai miela melodija. Dar geriau turėti šviečiantį žadintuvą.

3. Kad keltis būtų lengviau, pasinaudokite aromaterapija: pastatykite šalia lovos kvapnaus mėtų ar greipfrutų aliejaus buteliuką ir po žadintuvo signalo jį pauostykite. Arba iškart po pabudimo ant riešo užlašinkite keletą lašų snapučio aliejaus. Visi minėti aliejai pasižymi žvalinamosiomis savybėmis.

4. Jeigu jūsų spaudimas žemas, rytą atsibudę pasižiūrėkite po lova (nuleiskite galvą žemyn). Tokioje padėtyje pabūkite 1-2 minutes.

5. Jeigu jūsų spaudimas aukštas, patogiai atsisėskite lovoje ir padarykite kvėpavimo pratimą. Įkvėpkite (pilvą išpūsdami), iškvėpkite (pilvą įtraukdami). Pakartokite 5 kartus.

6. Jeigu nakties poilsis nepadeda atsikratyti nuovargio, o atsikėlus iš lovos mieguistumas nepraeina net po mankštos ir kontrastinio dušo, tai pirmasis požymis, kad jūs netinkamai maitinatės (o gal laikotės pernelyg griežtos dietos?).

7. Valgykite daugiau brokolių. Tai vienas iš produktų, kurie padeda įveikti nuovargį, nes turi antioksidantų. Brokoliuose esama daug sulforafano (jo taip pat yra visų rūšių kopūstuose, ropėse, kaliaropėse, garstyčiose, ridikuose), stimuliuojančio apsauginius ląstelių mechanizmus.

8. Gulkitės ir kelkitės tuo pačiu metu. Vakare prieš dvi valandas iki miego "atsijunkite" nuo visko ir nieku gyvu netikrinkite elektroninio darbo pašto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder