Kaip ilgiau išlaikyti sulą?

Kaip ilgiau išlaikyti sulą?

1. Į trijų litrų sulos stiklainį įberkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus, apie dešimt razinų, įlašinkite citrinos. Supilkite į butelį ir gerai sumaišykite.

2. Į 10 litrų beržų sulos įdėkite pusę kilogramo cukraus, citrinos rūgšties ir pakaitinkite iki 70-80 laipsnių šilumos. Maišykite, kol ištirps cukrus, vėliau nukoškite ir supilstykite į butelius (pasterizuokite 85-90 laipsnių karščio temperatūros vandenyje).

Baigę rinkti sulą pasirūpinkite ir medžiu: pragręžtą skylę užkimškite mediniu kaiščiu, kad apsaugotumėte nuo galimų ligų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder