Populiariausios ir skaniausios mišrainės

Populiariausios ir skaniausios mišrainės

Ryžių mišrainė žiemai

Ingredientai: 3 kg raudonų pomidorų, po 1 kg morkų, paprikų ir svogūnų, dvi stiklinės ryžių, pusė litro aliejaus, viena stiklinė cukraus, 2 šaukštai druskos.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir supjaustome. Likusias daržoves taip pat smulkiai supjaustome. Galima dėti į virtuvinį kombainą - taip smulkinti greičiau. Tuo tarpu išverdame ryžius. Daržoves dedame į puodą (visas iš karto) ir verdame apie 40 minučių. Tada sudedame į tą patį puodą išvirtus ryžius, aliejų, druską ir cukrų. Paverdame apie 10-15 minučių ir išpilstome į sterilizuotus stiklainiukus, užsukame metaliniais dangteliais. Labai skanu. Galima valgyti ir vieną, galima virti sriubą.

Burokėlių ir česnakų mišrainė

Ingredientai: 4 kg virtų burokėlių, 1,5 kg pomidorų, 0,5 kg paprikų, 1,5 kg svogūnų, 200 g česnakų, 200 g cukraus, 60 g druskos, 250 g acto, 500 g aliejaus.
Į puodą įpilame aliejų ir pakaitiname supjaustytus svogūnus ir papriką. Kai suminkštės, sudedame cukrų, druską, supilame actą ir supjaustytus burokėlius bei pomidorus. Dar pakaitiname apie 15 minučių, tada sudedame česnakus ir viską - į sterilizuotus stiklainius.

Adžika

Ingredientai: 3 kg pomidorų, 1 kg morkų, 1 kg paprikos, 1 kg obuolių (antaninių), 2 aitrieji pipirai, 2 stiklinės aliejaus, 3 šaukštai (be kaupo) druskos, 3 šaukštai cukraus, 200-300 g česnako, 150 g acto.
Viską sumalame per mėsmalę, troškiname pusantros dvi valandas, prieš baigdami troškinti, maždaug likus dešimt minučių, sudedame česnaką ir prieš pat pabaigą - supilame actą.

Aštri cukinijos mišrainė

Ingredientai: 5 litrai pjaustytos kubeliais cukinijos, 0,5 stiklinės aliejaus, 0,5 stiklinės acto, 2 šaukštai cukraus, 1 kupinas šaukštas druskos, 0,5 litro pomidorų padažo, 0,5 stiklinės smulkinto česnako.
Cukinijas supjaustome ir trumpai patroškiname su aliejumi (ap?e 5 min.), supilame actą, cukrų ir druską, troškiname dar 5 min., sudedame pomidorų padažą ir vėl patroškiname. (Jei norime, kad cukinijos gabaliukai labiau išsileistų, tai galime ilgiau troškinti.) Pabaigoje sudedame česnaką ir troškiname dar apie 10 min. Sukrečiame į iškaitintus stiklainius.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder