Sula jau teka

Sula jau teka

Šiomis dienomis jau pradėjo tekėti pavasariu kvepiančios medžių sultys, netradicinės medicinos žinovų laikomos tikru gyvybės eliksyru. Sula šalina iš organizmo susidariusius akmenis, toksinus, šlakus, druskas, gydo inkstų akmenligę, gerina sergančiųjų reumatu, tuberkulioze savijautą, gerina medžiagų apykaitą organizme, stiprina žmogaus organizmą. Suloje yra nemažai svarbių mineralinių medžiagų - kalio, kalcio, geležies, vario.

Šviežia beržų sula gydo skrandžio žaizdas, galvos skausmus, bronchitą, kosulį, skorbutą, kepenis, padeda sergant inkstų akmenlige, reumatu, radikulitu, artritu ar podagra. Reguliuodama medžiagų apykaitą, bendrai stiprina ir valo organizmą, skatina audinių regeneraciją. Taip pat vartojama trūkstant vitaminų.

Tačiau norint leisti sulą būtina laikytis Laukinės augalijos išteklių naudojimo tvarkos, pagal kurią sulą leisti galima iš tų medžių, kurie bus kertami ne vėliau kaip po penkerių metų ir ne plonesnių kaip 20 cm skersmens. Jeigu medžiai bus nukirsti ne vėliau kaip po metų, sula gali būti leidžiama ir iš plonesnių medžių.

Daugiau apie šią tvarką bei sulos naudą - čia

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder