Vasara virtuvėje: kitokia šalta sriuba

Vasara virtuvėje: kitokia šalta sriuba

Lengvos vėsios šaltos sriubos - vasaros stalo favoritai. Jos ne tik gaivina karštą dieną, bet ir yra naudingos sveikatai bei turi mažai kalorijų.

Tradiciniai šaltibarščiai kartais pabosta, tad šįkart siūlome išbandyti įdomesnį receptą: marinuotų pomidorų ir degintos kiaulienos sriubą.

Jums reikės: 700 g konservuotų pomidorų, keleto skiltelių keptų česnakų, 1 lauro lapelio, 2 kvapiųjų pipirų žirnelių, 1 gvazdikėlio, trupučio druskos, alyvuogių aliejaus, sviesto, adžikos (10 g). Marinuotai kiaulienai: 120 g kiaulienos sprandinės, 30 g "Kimchi" padažo, 10 g cukraus, druskos, šviežių žalumynų (krapų, bazilikų, kalendrų, mėtų, rūgštynių).

1. Kiaulieną parą marinuokite "Kimchi" padaže su cukrumi ir druska.

2. Česnakus (visą galvutę, nenulupę) iškepkite orkaitėje (140 laipsn. C - 40 minučių).

3. Į vandenį suberkite visus prieskonius ir užvirinkite. Išjunkite kaitrą, palikite pritraukti.

4. Pomidorus savo sultyse, įpylę alyvuogių aliejaus, suplakite elektriniu plakikliu. Supilkite į prieskonių vandenį. Pertrinkite per smulkų sietą ir padėkite į šaldytuvą.

5. Kiaulieną kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, leiskite atvėsti.

6. Sriubą pilkite į atšaldytą lėkštę, ant viršaus užberkite smulkintų žalumynų ir giežinėliais supjaustytos kiaulienos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder