Itališka panakota su vanile

Itališka panakota su vanile

Gardžių paties išbandytų patiekalų receptais su "Savaitės ekspreso" skaitytojais dalijasi tinklaraščio "Maisto kelionės" autorius Marius.

Prisipažinsiu, panakota niekada nebuvo mano mėgstamas desertas. Tačiau prekybos centre atradau šviežią vanilės ankštį ir labai užsinorėjau ją kažkur panaudoti.

Nebeliko nieko kito, kaip tik gaminti tradicinę vanilinę panakotą. Šio itališko deserto gamyba netruko ilgai, nes prireikė vos kelių ingredientų. Pats gamybos procesas taip pat labai paprastas. Žinoma, desertas pavyko iš pirmo karto ir būtent šis man tikrai labai patiko.

Ingredientai

200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
110 ml pieno (3,5 proc. riebumo)
1/2 šviežios vanilės ankšties
40 g cukraus
4 g želatinos
šiek tiek šviežių uogų ar uogienės
Į puodą supilame pieną ir ir grietinėlę. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir peilio bukąja puse išskobiame vanilės sėklas iš pusės ankšties. Ankštį be sėklų metame į puodą su pienu ir grietinėle, o likusią pusę pasidedame kitiems gaminimams.
Vanilės sėklas sumaišome su cukrumi ir druska.
Puodą su pienu, grietinėle ir išskobta vanilės ankštimi kaitiname ant vidutinės kaitros, kol užverda. Tuomet puodą nuimame nuo kaitros, suberiame cukraus mišinį ir plakimo šluotele viską gerai išmaišome.
Atskirame inde ištirpiname želatiną 2 šaukštuose pieno ir supilame į bendrą puodą. Dar kartelį viską išmaišome, paliekame pravėsti 15-20 min. ir supilstę į stiklines ar dubenėlius padedame į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Patiekiame su uogomis ar uogiene.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder