Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis

Tikriausiai niekas nesiginčys, kad pats skaniausias maistas - pagamintas namuose. Svarbu, kad nepritrūktų idėjų.


Gardžių paties išbandytų patiekalų receptais su "Savaitės ekspreso" skaitytojais dalijasi tinklaraščio "Maisto kelionės" autorius Marius.

Kalbant apie žuvis, visuomet mano favoritais būdavo upėtakis, lašiša ar dorada, o karpį buvau jau tikrai senokai primiršęs. Prekybos centre pamatęs šviežius, Lietuvoje užaugintų karpių pjausnius, prieš pirkdamas šiek tiek suabejojau, tačiau vis dėlto juos prigriebiau - pagalvojau, kad juk kartais reikia paremti ir Lietuvos gamintojus.

Pasigaminęs ir bevalgydamas orkaitėje keptą šią žuvį su daržovėmis, dar kartą įsitikinau, kad karpis savaime yra pakankamai riebus, tačiau padariau išvadą, kad prie jo priderinus tinkamus ingredientus galima pagaminti tobulo skonio patiekalą. Neneigsiu, šį kartą apsipirkinėdamas užtrukau šiek tiek ilgiau, nes parduotuvėje garnyrą rinkausi labai kruopščiai ir mintyse bandžiau įsivaizduoti skonius. Dabar drąsiai galiu teigti, kad pomidorai, saldžiosios bulvės, česnakai ir citrinos - nuostabūs draugai karpiui. Valgant šią žuvį kepti vyšniniai pomidorai kartu su citrina suteikė rūgštumo, kuris subalansavo karpio riebumą, saldžiosios bulvės ir morkos suteikė saldumo, kuris paryškino žuvies skonį, o česnakai, porai ir garstyčios padarė ją ypač kvapnią. Tad labai kviečiu išbandyti šią žuvį būtent su tokiomis daržovėmis - su jomis ji tiesiog atsiskleidžia! Beje, patiekalą drąsiai galima dėti ant šventinio stalo, nes spalvos atrodo tikrai įspūdingai!

Šis patiekalas tinka tiek greitai vakarienei, tiek savaitgalio ar šventiniams pietums.

4 porcijoms reikės:

600 g šviežio karpio pjausnių

1 didelės morkos

4 saldžiųjų bulvių (aš naudojau violetines)

1 poro

1 galvos česnako

kelių šakelių vyšninių pomidorų

2 šaukštų Dižono garstyčių

1 citrinos

šiek tiek alyvuogių aliejaus

šiek tiek druskos ir pipirų

Karpio pjausnius išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje prieš kepimą bent vieną valandą. Tada vieną kepsnių pusę ištepame Dižono garstyčiomis, pagardiname druska, pipirais. Pjausnius guldome į kepimo popieriumi išklotą skardą, garstyčiomis ištepta puse žemyn.

Pasiruošiame daržoves. Bulves nuskutame ir supjaustome kąsnio dydžio griežinėliais, morkas ir porus - pusžiedžiais. Viską išdėliojame kepimo skardoje šalia žuvies.

Taip pat įdedame išilgai perpjautą česnako galvą, kelias citrinos skilteles ir vyšninių pomidorų kekes.

Viską pagardiname druska, pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.

Kepame 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder