Salotos, užtemdžiusios suši! Didelis ir greitas patiekalas šventiniam stalui

Salotos, užtemdžiusios suši! Didelis ir greitas patiekalas šventiniam stalui

Ingredientai:

– 300 g silpnai sūdytos lašiša

– 300 g ryžių

– 2 švieži agurkai

– 1 morka

– 4 kiaušiniai

– 1 svogūnas (violetinis)

– žiupsnelis krapų ir svogūnų laiškų

– majonezas ir vasabi padažas pagal skonį

Paruošimas:

1. Permaišykite majonezą ir vasabi padažą. Gautu mišiniu pertepsi salotų sluoksnius.

2. Išvirk suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis 2:3. Virimo laikas apie 7 min.

3. Kai vanduo išvirs, įjunk minimalią ugnį ir virk dar apie 15 min.

4. Nuimk ryžius nuo ugnies, palik pastovėti 30 min.

5. Išvirk kiaušinius ir morkas. Sutarkuok.

6. Dėk į kiaušinius smulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.

7. Raudonos žuvies file supjaustyk plonais griežinėliais, o agurkus – kubeliais. Susmulkink violetinį svogūną ir krapus.

8. Dėliok salotas sluoksniais. Nepamiršk jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.

9. Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, pjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.

Bus labai gražu, jei viršuje padėsite dar vieną sluoksnį lašiša.

10. Kai visi sluoksniai išdėstyti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 val į šaldytuvą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder