Vengriškas vištienos paprikašas

Vengriškas vištienos paprikašas

Ingredientai:


vištos krūtinėlių filė

2 vnt.

druska ir šviežiai malti pipirai

pagal skonį

saldžiosios paprikos milteliai

3 arbat. šaukštelis (-iai)

aliejus

3 valg. šaukštas (-ai)

svogūnas

0,5 vnt.

rūkytos paprikos milteliai

1 arbat. šaukštelis (-iai)

pomidoras

1 vnt.

vištienos sultinys

250 ml

grietinė

80 g

 

Instrukcijos

 

Vištienos filė supjaustykite ~ 1,5–2 cm dydžio gabaliukais. Apibarstykite 1 arb. šaukšteliu maltos saldžiosios paprikos, druska, pipirais ir išmaišykite dubenėlyje.

 

Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valg. šaukštą aliejaus. Jame vartydami kepkite vištienos gabalėlius ~ 5 min. Išimkite iš keptuvės ir atsidėkite kartu su susidariusiomis sultimis.

 

Toje pačioje keptuvėje (ar puode) įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės (~ 3 min.). Tuomet suberkite likusius 2 arb. šaukštelius saldžiosios paprikos ir 1 arb. šaukštelį rūkytos paprikos miltelių. Maišydami pakepkite ant silpnos ugnies 1–2 min.

 

Tada sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite dar ~ 6 min. Tada įmeskite vištienos gabaliukus ir supilkite kepant susidariusias sultis.

 

Sumažinkite kaitrą ir sukrėskite grietinę. Pamaišykite ir patroškinkite ~ 10 min. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais.

 

1 patarimas. Patiekite su kiaušininiais makaronais ir pabarstykite žalumynais.

2 patarimas. Jei neturite rūkytos paprikos miltelių, naudokite daugiau maltos saldžiosios paprikos.

3 patarimas. Jeigu norite, kad paprikašas būtų tirštesnis, įmaišykite į sultinį 1 valg. šaukštą miltų, sumaišytų su grietine.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder