Ingredientai:
vištos krūtinėlių filė
2 vnt.
druska ir šviežiai malti pipirai
pagal skonį
saldžiosios paprikos milteliai
3 arbat. šaukštelis (-iai)
aliejus
3 valg. šaukštas (-ai)
svogūnas
0,5 vnt.
rūkytos paprikos milteliai
1 arbat. šaukštelis (-iai)
pomidoras
1 vnt.
vištienos sultinys
250 ml
grietinė
80 g
Instrukcijos
Vištienos filė supjaustykite ~ 1,5–2 cm dydžio gabaliukais. Apibarstykite 1 arb. šaukšteliu maltos saldžiosios paprikos, druska, pipirais ir išmaišykite dubenėlyje.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valg. šaukštą aliejaus. Jame vartydami kepkite vištienos gabalėlius ~ 5 min. Išimkite iš keptuvės ir atsidėkite kartu su susidariusiomis sultimis.
Toje pačioje keptuvėje (ar puode) įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės (~ 3 min.). Tuomet suberkite likusius 2 arb. šaukštelius saldžiosios paprikos ir 1 arb. šaukštelį rūkytos paprikos miltelių. Maišydami pakepkite ant silpnos ugnies 1–2 min.
Tada sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite dar ~ 6 min. Tada įmeskite vištienos gabaliukus ir supilkite kepant susidariusias sultis.
Sumažinkite kaitrą ir sukrėskite grietinę. Pamaišykite ir patroškinkite ~ 10 min. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais.
1 patarimas. Patiekite su kiaušininiais makaronais ir pabarstykite žalumynais.
2 patarimas. Jei neturite rūkytos paprikos miltelių, naudokite daugiau maltos saldžiosios paprikos.
3 patarimas. Jeigu norite, kad paprikašas būtų tirštesnis, įmaišykite į sultinį 1 valg. šaukštą miltų, sumaišytų su grietine.
Rašyti komentarą