Nausėda stoja į Toliato pusę: šiandien Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija

Nausėda stoja į Toliato pusę: šiandien Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija

Reaguodamas į viešojoje erdvėje kilusias diskusijas dėl Stambulo konvencijos prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad tai, kaip vyksta diskusijos del šio dokumento, primena viešąją inkviziciją.

„Prezidentūra dar 2018 metais pateikė Stambulo konvencijos projektą Seimui. Manau, yra gerai, kad šiandien mes diskutuojame dėl šio dokumento, nes priiminėti dokumentus, ypač – svarbius dokumentus, be diskusijos, taip pat ir be viešosios erdvės diskusijos, nėra geras dalykas.

Tačiau tai, kaip vyksta ši diskusija, mane, kaip Lietuvos Respublikos pilietį, labai nuvilia. Pono gerbiamo kunigo A.Toliato užsipuolimas vien todėl, kad jis pareiškė oficialią bažnyčios poziciją – jis juk nepateikė savo pozicijos, ir užsipuolimas tokiais metodais ir tokia forma yra visiškai nepriimtinas ir rodo, kad kažkas mūsų viešojoje erdvėje per tuos 10 ar 15 pastarųjų metų atsitiko.

O atsitiko labai paprasti dalykai – šiandien Lietuvoje susiformavo viešoji inkvizicija, tai yra – žmonės, kurie įsivaizduoja galintys maišyti su purvais kitaminčius, daryti tai beapeliacine forma, kartais tiesiog šlykščia forma – ir jie laiko save nebaudžiamais. Su tuo mes neturime taikstytis“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Šiandien aš stoju į gerbiamo kunigo A.Toliato pusę pirmiausia todėl, kad aš stoju į jo, kaip žmogaus, pusę. Kokią jis atstovauja poziciją yra išvestinis klausimas – dėl pozicijų galime diskutuoti, bet darykime tai pagarbiai vienas kitam. Patyčių kultūra Lietuvoje vieną kartą po truputį turi būti išnaikinta“, – pridūrė prezidentas.

Anot jo, gerai, kad Stambulo konvencija yra svarstoma: „Ji gali būti priimta arba nepriimta, labai daug kas priklausys nuo tų įstatymų, kurie numatys Stambulo konvencijos įsigaliojimą“.

G.Nausėda pasisakė ir dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės.

„Manau, kad teisinis reaguliavimas dėl tos pačios lyties asmenų santuokų ar partnerystės turi būti, bet jis turi būti taip, kad viena vertus, užtikrintume žmonių teises, kita vertus – nepasiektume dar didesnio susipriešinimo visuomenėje, kurį turime šiuo metu“, – kalbėjo G.Nausėda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder